Νοσοκομειακοί και οι γιατροί του ΠΕΔΥ μόνο για έκτακτα περιστατικά σήμερα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πανυγειονομική απεργία σήμερα και όποιος είχε ραντεβού για ιατρική εξέταση, ας μην κάνει το κόπο να πάει ούτε σε νοσοκομείο ούτε σε γιατρό του ΠΕΔΥ. Θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά.

Την στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των μονάδων ΠΕΔΥ και επίσχεσης εργασίας ιατρών ΕΟΠΥΥ στηρίζει ο ΠΙΣ και ο ΙΣΑ. Ο τελευταίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι ταυτόχρονα καλεί όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις. Στηρίζει επίσης την επίσχεση εργασίας των γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ που παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2016 και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Νωρίτερα, κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11.30 το πρωί, έκανε το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αναλύοντας μάλιστα και τους λόγους των κινητοποιήσεων οι οποίοι αφορούν εν πολλοίς την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Την απεργία στηρίζει όμως και η ΟΕΝΓΕ που καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ που έχει καλέσεις εδώ και μέρες όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις.