Νοσοκομειακοί γιατροί: Τα χειρουργεία του «Γ. Γεννηματά» θυμίζουν «ιατρική πολέμου»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ
Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία των χειρουργείων και της γενικής εφημερίας του Νοοσκομείου "Γεννηματάς" κάνουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ).

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη γενική εφημερία του Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς.

«Οι συνθήκες που περιγράφουν οι συνάδελφοι χειρουργοί μέσα από το κείμενο που κοινοποίησαν θυμίζουν ιατρική πολέμου. Ο πολύωρος συνωστισμός και ο τεράστιος όγκος των ασθενών θέτουν σε κίνδυνο την υγειά των ιδίων αλλά και των γιατρών», σημειώνουν.

Προσθέτουν δε πως πολύ συχνά η αγανάκτηση από την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς, μετατρέπεται σε οργή εναντίον των γιατρών και των νοσηλευτών.

«Η εφημέρευση του νοσοκομείου ως αποκλειστικό κέντρο τραύματος της 1ης Υ.Πε. τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει θωρακοχειρουργική κάλυψη στο λεκανοπέδιο πέρα του Γ.Α.Ν. Πειραιά Μεταξά, οδηγεί συχνά σε επισφαλή διακομιδή των βαρέων πασχόντων και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολυτραυματιών», τονίζουν οι γιατροί ενώ όπως προσθέτουν ο Διοικητής του νοσοκομείου έχει ενημερωθεί σε πολλαπλές συναντήσεις με τους γιατρούς και δε λύνει τα προβλήματα.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΠ του νοσοκομείου και καλύπτει τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι γιατροί του Νοσοκομείου.