Νικήστε τις κράμπες φυσικά

  • Iatropedia
Μια συχνή και ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση είναι οι κράμπες στα πόδια οι οποίες εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα. Οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών η έντονη κόπωση αλλά και οι φλεβίτιδες. Δείτε πως μπορείτε να ανακουφιστείτε από την ενοχλητική αυτή κατάσταση

Σκόρδο και πάλι σκόρδο

Μπορεί η μυρωδιά του να είναι ενοχλητική για τους περισσότερους αλλά η κατανάλωση σκόρδων ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος και έτσι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να εμφανιστούν κράμπες.

Φάτε πικάντικα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα πικάντικά τρόφιμα τα οποία είναι μαγειρεμένα με βότανα και πολλά μπαχαρικά μειώνουν τις τιμές τις χοληστερίνης στο αίμα και επομένως διευκολύνεται η ροή του αίματος. Την ίδια στιγμή τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται πιο ελαστικά και επομένως ελαχιστοποιούν τους μυικούς πόνους.

Στο πλαίσιο αυτό οι έρευνες δείχνουν ότι το μαύρο πιπέρι, οι καυτές πιπεριές αλλά και το τζίντζερ, περιέχουν βιταμίνη C που ανακουφίζουν τα πόδια.

Ασκηθείτε

Μελέτες που πραγματοποιηθήκαν απέδειξαν ότι η γυμναστική ανακουφίζεις τις κράμπες.

Προσοχή στον τρόπο που κάθεστε

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι πάσχοντες στον τρόπο που κάθονται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας καλό είναι να αποφεύγεται το σταυροπόδι και με την πρώτη ευκαιρία να κινήστε.

http://www.medicinenet.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κράμπες… τι άραγε συμβαίνει;