Nέο εξώδικο στην Μίνα Γκάγκα από τους γιατρούς του ΕΣΥ: «Να αποσυρθεί η προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών – Διευθυντών ΕΣΥ»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΙΣ
Την ακύρωση της προκήρυξης 126 θέσεων Συντονιστών – Διευθυντών ΕΣΥ με ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων μέσα στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαϊου, ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ).

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) απαιτεί την ακύρωση της «απαράδεκτης, ρουσφετολογικής «προκήρυξης θέσεων Συντονιστών Διευθυντών» που προκυρήχθηκαν μεταξύ  15 ως 24 Μαΐου 2023,  και επίσης:

  • Να επιδοθεί εξώδικο στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και στην υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σπανού.
  • Να ζητήσει άμεσα συνάντηση με την υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σπανού, πάντα με αίτημα την ακύρωση αυτής της ρουσφετολογικής και έκνομης «προκήρυξης».

Δείτε επίσης – Νοσοκομειακοί γιατροί: Καταγγέλλουν τη Μ. Γκάγκα για νέα αιφνιδιαστική προεκλογική «φωτογραφική» προκήρυξη

Να σημειωθεί πως με εξώδικο απείλησαν την προηγούμενη εβδομάδα την αν. υπουργό Υγείας, κ. Γκάγκα, και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής (ΕΙΝΑΠ), ωστόσο, η επίμαχη εγκύκλιος για τις «εφημερίες Τομέα» αποσύρθηκε εγκαίρως και οι νομικές διαδικασίες «πάγωσαν».

«Μία ημέρα μετά την απόσυρση της εγκυκλίου για τις «εφημερίες Τομέα», το μεσημέρι της Πέμπτης (4/5) δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η προκήρυξη  126 θέσεων «Συντονιστών Διευθυντών» στα νοσοκομεία όλης της χώρας, την ώρα που έχουν ήδη προκηρυχθεί οι εκλογές», όπως λένε οι γιατροί της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Δείτε επίσης – Μίνα Γκάγκα: Παίρνει πίσω την επίμαχη εγκύκλιο που έβαλε «φωτιά» στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τους γιατρούς των νοσοκομείων του ΕΣΥ, η προκήρυξη ήρθε ενώ με πρόσχημα τις εκλογές έχουν «παγώσει» όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των ελάχιστων προσλήψεων επιμελητών Β (που είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργήσουν τα τμήματα και οι κλινικές), αλλά και οι διορισμοί νέων ειδικευόμενων σε πολλά νοσοκομεία.

Η εγκύκλιος, που φέρει την υπογραφή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας,  Μίνας Γκάγκα, ορίζει τις θέσεις ανά νοσοκομείο και ΥΠΕ, «με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται όπως είναι αναμενόμενο στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται και ο μεγαλύτερος αριθμός νοσηλευτικών ιδρυμάτων».

«Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ξαναχτυπά!», σχολιάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και τονίζουν πως τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τραγική υποστελέχωση λόγω της πολιτικής «μη προσλήψεων» και λόγω της  καταιγίδας παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή, «η κυβέρνηση που έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό , τρέχει τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές να προλάβει να προκηρύξει «φωτογραφικά» θέσεις … «συντονιστών διευθυντών».

Η ΟΕΝΓΕ ζητά συνάντηση με την υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σπανού, για την ακύρωση αυτής της έκνομης «προκήρυξης», όπως λένε.