Νέο δελτίο τιμών σε διαβούλευση – Τρεις ημέρες για τις ενστάσεις

  • Iatropedia
Τρεις μέρες θα παραμείνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΦ για διαβούλευση το νέο δελτίο τιμών με το οποίο ανατιμολογούνται όλα τα φάρμακα εξαιρουμένων των προϊόνων αίματος, των εμβολίων, των προϊόντων του Αρνητικού Καταλόγου (αρνητική λίστα) και τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ).

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το νέο δελτίο τιμών αναρτήθηκε χθες αργά το απόγευμα μετά από εβδομάδες καιθυστέρησης που οφείλετο κυρίως στην διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών καθώς η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΦ συνεδρίαζε κανονικά.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό συνοδευτικό. «έγινε ενδελεχής αξιολόγηση της βάσης δεδομένων του ΕΟΦ και σε διαβούλευση με τους ΚΑΚ καταρτίστηκε ο συνολικός κατάλογος των προϊόντων που παρουσιάζουν πωλήσεις τα τελευταία 3 χρόνια. Ακόμη έγινε αναλυτική επεξεργασία των εν λόγω προϊόντων (ανά κωδικό προϊόντος), σύμφωνα με τη νομική τους βάση, αλλά και τους κανόνες τιμολόγησης που προβλέπονται από τη κείμενη Νομοθεσία. Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψη τα δεδομένα του εν ισχύ Θετικού Καταλόγου, καθώς και ο τρόπος διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων, όπως προκύπτουν από τις άδειες κυκλοφορίας αυτών.

Στις περιπτώσεις των φαρμακευτικών προϊόντων που μετακινήθηκαν μεταξύ αρνητικού/θετικού καταλόγου/ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., οι τιμές τους υπολογίστηκαν όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, εφαρμόζοντας τα αντίστοιχα ποσοστά κέρδους κάθε κατηγορίας…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες τιμές για όλα τα φάρμακα! Αναρτήθηκε ο κατάλογος από τον ΕΟΦ

Ποια φάρμακα δίνονται δωρεάν από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας. Όλη η λίστα