Νέες δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών από τον ΕΕΣ και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο κ. Δανιήλ Εσδράς και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ Αντώνιος Αυγερινός υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας, το οποίο προβλέπει την άμεση κατασκευή και λειτουργία 4 δομών φιλοξενίας για ασυνόδευτους ανήλικους, σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας.

Στους νέους αυτούς ξενώνες θα παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες που θα καλύπτουν βασικές ανάγκες των ασυνόδευτων ανηλίκων, όπως στέγη, διατροφή, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ατομική υγιεινή, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συνδρομή, εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στόχος του κοινού προγράμματος μεταξύ του Δ.Ο.Μ. και του Ε.Ε.Σ. θα είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για την ευάλωτη αυτή κατηγορία προσφύγων, το οποίο θα επιτρέψει στα παιδιά πρόσφυγες να ξεπεράσουν τις τραυματικές εμπειρίες που έχουν βιώσει από το προσφυγικό ταξίδι, θέτοντας τις βάσεις για την ομαλή ανάπτυξη και κοινωνικοποίησή τους.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ