Νέα μέτρα αναμένεται να ζητήσει η τρόικα από τον Άδωνι στο ραντεβού του Σεπτεμβρίου

  • Iatropedia
Μέτρα για να παταχθεί η διαφθορά και τα φακελάκια στα νοσοκομεία αναμένεται να ζητήσουν εκ νέου οι δανειστές μας από την ηγεσία του υπουργείου Υγείαςδεδομένου πως έχουν διαπιστώσει (και εκείνοι) ότι κάποιοι κάνουν ακόμη πάρτι στο ΕΣΥ.

Ξεκαθάρισμα σε όλα τα επίπεδα στον τομέα της Υγείας αναμένεται να ζητήσουν οι τροϊκανοί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο ραντεβού που θα έχουν τον επόμενο μήνα.

Με βάση το νέο μνημόνιο που πρόκειται να συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές, άμεσα και έως το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα πρέπει καταγράφει λεπτομερώς όλες τις δαπάνες στο ΕΣΥ και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει το υπουργείο Υγείας να πάρει άμεσα μέτρα για να χτυπηθούν φαινόμενα διαφθοράς όπως τα φακελάκια.

Ειδικότερα σημειώνεται στο μνημόνιο ότι θα πρέπει η κυβέρνηση « να ενισχύσει τους μηχανισμούς που καταπολεμούν τη διαφθορά και περιορίζουν τις άτυπες πληρωμές στα νοσοκομεία». Πρόκειται για μια δράση που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη από την ελληνική πλευρά γι αυτό η τρόικα ζητά εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα τα οποία μάλιστα θα είναι διάρκειας και αν χρειασθεί θα πρέπει να ανανεώνονται.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ακόμη και σήμερα διάφοροι λειτουργοί του …Ιπποκράτη, ζητούν φακελάκια από τους ασθενείς με συνέπεια συχνά πυκνά να πιάνονται στα δίχτυα του νόμου.

Οι άτυπες πληρωμές των δανειστών μας βέβαια δεν αφορούν μόνο τα φακελάκια αλλά και τις προμήθειες στις αγορές του υγειονομικού υλικού, δεδομένου ότι χρόνια τώρα διάφοροι επιτήδειοι κάνουν πάρτι είτε με υπερτιμολογήσεις είτε με δωροδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκκενώνονται νοσοκομεία μεταφέρονται ασθενείς αναβάλλονται χειρουργεία.

Αγκάθι η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Έρχεται νέο ψαλίδισμα σε φάρμακα και εξετάσεις

Στην Ε.Ε.ο λογαριασμός της νοσηλείας των παράνομων μεταναστών

Ονοματεπώνυμα των επίορκων ζητούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν