Νέα κτίρια του ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους της Αθήνας – Ποιες άλλες αλλαγές προωθούνται

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΠΥΥ
Σε αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγάζουν υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ προχωρά η Διοίκηση του Οργανισμού και το Υπουργείο Υγείας.

Από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 ξεκινά η λειτουργία της Περιφερειακής Διεύθυνσης (ΠΕΔΙ) Κεντρικής Αθήνας Β’ του ΕΟΠΥΥ στο κτίριο επί της οδού Ηπείρου 38, όπου θα εξυπηρετούνται πλέον οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες, με όλες τις προδιαγραφές ενός άρτια εξοπλισμένου και ασφαλούς δημόσιου κτιρίου. «Ενός κτιρίου που εγγυάται τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών σε συνάρτηση με την βέλτιστη ποιότητα των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ.

ΕΟΠΥΥ: Ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνει η νέα ΠΕΔΙ

Η νέα ΠΕ.ΔΙ. εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο του ΕΟΠΥΥ και της κυβέρνησης, για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και ασθενών από τις δομές του Οργανισμού.

Η διάρθρωση της Διεύθυνσης συνίσταται στα παρακάτω Τμήματα:

α) Τμήμα Παροχών Ασθένειας

β) Τμήμα Λογιστηρίου.

γ) Τμήμα Φαρμακευτικής.

δ) Τμήμα Γραμματείας.

Η χωρική αρμοδιότητα της ΠΕΔΙ Κεντρικής Αθήνας Β΄ είναι ο Δήμος Αθηνών.

ΕΟΠΥΥ: Ποιες άλλες αλλαγές κτιρίων προωθούνται στις ΠΕΔΙ

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, στη χωρική αρμοδιότητα της υφιστάμενης ΠΕΔΙ Κεντρικής Αθήνας (Αχαρνών 96) παραμένουν οι Δήμοι: Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας, Ταύρου και Υμηττού.

Ωστόσο, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, η ΠΕ.ΔΙ. στην Αχαρνών θα μετακομίσει στην οδό Κεφαλληνίας 104, σε ένα νέο σύγχρονο κτίριο. Για το λόγο αυτό η ΠΕ.ΔΙ. θα παραμείνει κλειστή από τις 9 έως και τις 13 Δεκεμβρίου 2019. «Από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 η ΠΕ.ΔΙ. θα λειτουργεί πλέον κανονικά στην οδό Κεφαλληνίας 104″, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ