Νέα δεδομένα Άδωνι στις απολύσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ! Ποιοι τη γλιτώνουν

  • Iatropedia
Αλλαγές της τελευταίας στιγμής φαίνεται ότι κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο σχέδιό του για τις απολύσεις και την κινητικότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Στόχος να περάσουν οι απολύσεις όσο το δυνατόν πιο …ελαφρά γα την κυβέρνηση

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέα δεδομένα ρίχνει πλέον στο τραπέζι ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς από τη μυστική συνάντηση που είχε τη Δευτέρα το απόγευμα με τον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και τους πρώην Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Υγείας Αντώνη Δημόπουλο, Νίκο Πολύζο, Δημήτρη Μπαλασόπουλο παρουσία του πρώην αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Κυριάκου Σουλιώτη προκύπτουν νέα στοιχεία για το εργασιακό μέλλον των γιατρών του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr από τη διαδικασία των απολύσεων τη γλιτώνουν οι άνω των 62 ετών δεδομένου ότι είναι μεγάλοι στην ηλικία για να βγουν στην ελεύθερη αγορά.

Για όσους είναι άνω των 60 μέχρι 62 ετών θα υπάρξει ένα προνομιακό καθεστώς αποχώρησης από το υπάρχον σύστημα. Επίσης αναμένεται να δοθεί η ευκαιρία σε όσους απολυθούν ή μπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε διαθεσιμότητα να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ όπως έχουν σήμερα περίπου 5000 ιδιώτες γιατροί.

Έτσι ο αριθμός των ελευθεροεπαγγελματιών που θα συνεργάζονται με τον οργανισμό θα φθάσει τα 7 με 8000 άτομα.

Πάντως με βάση τους σχεδιασμούς που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη στη Βουλή (κατευθυντήριες γραμμές) αλλά και την τελική αξιολόγηση εργαζομένων και δομών που θα γνωστοποιηθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, τα λουκέτα και οι απομακρύνσεις θα κάνουν τη διαθεσιμότητα να κρατήσει κοντά ένα εξάμηνο καθώς τόσος είναι ο χρόνος για την αλλαγή του καθεστώτος των δομών του ΕΟΠΥΥ και η μεταφορά τους στις υγειονομικές περιφέρειες και το ΕΣΥ.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία το μόνο βέβαιον είναι ότι σε κινητικότητα θα μπούνε και οι 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ ενώ ο αριθμός των γιατρών που θα δούνε την πόρτα εξόδου αναμένεται να πλησιάσει τις 2500.

Πάντως οι γιατροί δηλώνουν πως δε θα προσέλθουν στο διάλογο με Άδωνι εκτός και αν τους υπογράψει έγγραφο με το οποίο θα διαβεβαιώνει ότ δε θα γίνουν απολύσεις. Ωστόσο σήμερα αναγκαστικά και μη θα βρεθούν στο ίδιο τρπέζι με τη μεσολάβηση του ΟΜΕΔ και ειδικό διαμεσολαβητή διαδικασία που προβλέπεται στο δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνο στο iatropedia: Έρχεται πλαφόν σε φάρμακα και εξετάσεις στο “νέο ΕΟΠΥΥ”! Τι χάνουν οι ασθενείς

Ονόματα και …διευθύνσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ στο γραφείο Άδωνι! Πότε ξεκινά το κύμα απολύσεων- κινητικότητας

Οι προύχοντες και οι πληβείοι του Ευαγγελισμού! Οι σουίτες με το wifi και τα 8κλινα με τα ράντζα (ΦΩΤΟ)

Μόνο στο iatropedia: Μυστική συνάντηση Άδωνι-Λοβέρδου, πρώην Γ.Γ. για το νέο ΕΟΠΥΥ! Τι συζητήθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν