Νέα απίστευτη μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή καταγγέλλουν οι εργοθεραπευτές

  • Γιάννα Σουλάκη
ειδική αγωγή
Ο Οργανισμός εξέδωσε εγκύκλιο για την εκτέλεση των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων της ειδικής αγωγής, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά διαβούλευση, γεμάτη ασάφειες και σε ύποπτες ημερομηνίες, υποστηρίζουν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.

Δεν έχουν τελειωμό οι μεθοδεύσεις του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών – ΠΣΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου, ο ΕΟΠΥΥ προέβη στην έκδοση εγκυκλίου για την ηλεκτρονική διαχείριση των ραντεβού και των αποζημιώσεων σε «πονηρή» ημερομηνία και συγκεκριμένα στις 18/4/2019, ημέρα Παρασκευή και μάλιστα στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, με ημερομηνία εφαρμογής τη 10η Μαΐου, ενώ μεσολαβούν οι αργίες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, αφήνοντας σχεδόν μηδενικό χρόνο αντίδρασης.

Διαβάστε επίσης: ΕΟΠΥΥ: Απλουστεύεται η αποζημίωση των ειδικών θεραπειών. Δείτε πως!

Οπως αναφέρουν οι εργοθεραπευτές: «Η έκδοση της εγκυκλίου από τον ΕΟΠΥΥ, αιφνιδίασε πλήρως γονείς ασθενών που χρήζουν ειδικής αγωγής και εργοθεραπευτές, καθώς δεν είχε προηγηθεί καμιά διαβούλευση και συμμετοχή συλλογικών οργάνων, ως είθισται. Είναι απίστευτο ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας να εκδίδει μια εγκύκλιο σε στυλ «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», εκτός αν αυτοί που τη συνέταξαν εμπνεύστηκαν από την επέτειο της 21ης Απριλίου!»

Εργοθεραπευτές: Η εγκύκλιος είναι γεμάτη ασάφειες

«Βεβαίως, δεν είναι καθόλου απίστευτο το γεγονός ότι η εγκύκλιος βρίθει ασαφειών. Αυτό αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για την πλειονότητα των ανακοινώσεων του ΕΟΠΥΥ»,  λένε οι εργοθεραπευτές και απαριθμούν τα προβλήματα της εγκυκλίου.

  • Σχετικά με την αναφορά της εγκυκλίου περί υποχρέωσης πιστοποίησης των θεραπευτών προκειμένου να λάβουν κλειδάριθμο και να συμμετάσχουν στο σύστημα, ο ΠΣΕ τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ αυτής, με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθεί στη βάση των προτάσεων που θα διαμορφώσει ο Σύλλογος και βάσει διαλόγου, που δεν έγινε για μια ακόμη φορά. Άλλωστε, πλην της διαφάνειας, η πιστοποίηση αυτή μπορεί να εξασφαλίσει την εξάλειψη του φαινομένου της αντιποίησης του επαγγέλματος του εργοθεραπευτή.
  • Ο ΠΣΕ δηλώνει απερίφραστα ότι δεν αποδέχεται σε γιορτινές μέρες και με τους ασφαλισμένους ακόμα απλήρωτους, να δίνεται «δώρο» μια τέτοια εγκύκλιος, που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το ήδη υπάρχον χάος στην ειδική αγωγή, καθώς και το άγχος των γονέων.
  • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών καλεί τα μέλη του να μην προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, προτού υπάρξει διάλογος πάνω στις σαφείς θέσεις που θα διατυπώσει ο Σύλλογος μέσα από τις εσωτερικές του διεργασίες.

Μέχρι τότε Καλό Πάσχα και αιδώς!, καταλήγουν οι εργοθεραπευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γολγοθάς χωρίς τέλος με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για μαθησιακά προβλήματα και αυτισμό

«Εμπαιγμό» από το Υπουργείο Υγείας καταγγέλουν οι θεραπευτές ειδικής αγωγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν