Ν. Φαλδαμής: Ο «Άγιος Σάββας» έχει και υποδομές και νέα ιατρική τεχνολογία

  • Iatropedia
Τα πράγματα στην ...θέση τους επιχειρεί να βάλει ο διοικητής του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", Νικόλαος Φαλδαμής με ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ ως αντίδραση σε δημοσιεύματα που έχουν στοχοποιήσει ειδικά το νοσοκομείο αυτό.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως επισημαίνει ο διοικητής του ογκολογικού νοσοκομείου της Αθήνας, «όλα τα φώτα της δημοσιότητας, έπεσαν στο Νοσοκομείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» την 15/5/2015, όταν η Εκκλησία του νοσοκομείου υποδέχτηκε τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, ύστερα από πρωτοβουλία της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από τότε, δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου καθώς και τηλεοπτικά ρεπορτάζ, προσπάθησαν να αναζητήσουν εναγωνίως «παθογένειες» του νοσοκομείου, ώστε να τις αναδείξουν.

Το απεκάλεσαν «νοσοκομείο της ντροπής» και κατήγγειλαν την υποδομή του ως τριτοκοσμική. Πόσο αναληθές! Καταγγέλθηκε ακόμα και το γεγονός ότι το πρόσφατα ανακαινισμένο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» παραμένει αχρησιμοποίητο και άχρηστο για τους πολίτες, στους οποίους απευθύνεται. Το πρόσφατο τηλεοπτικό ρεπορτάζ της 26ης Μαΐου 2015, συνέχισε την ίδια ρητορική, ώστε το νοσοκομείο να πρέπει πλέον να υπερασπιστεί το προφανές…».

Προσπαθώντας να απαντήσει με στοιχεία στα δημοσιεύματα και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ ο κ. Φαλδαμής αναφέρει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο Ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας με συνολική ετήσια κίνηση άνω των 100.000 ασθενών. Υποδέχεται μάλιστα ασθενείς ασφαλισμένους και μη, από όλη τη χώρα και μεγάλο αριθμό διακομιδών από όλα τα νοσοκομεία.

Όπως προσθέτει, πραγματοποιούνται καθημερινά εξειδικευμένες εξετάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, χειρουργεία και νοσηλείες, πολλά εκ των οποίων γίνονται αποκλειστικά στον «Άγιο Σάββα», εκπαιδεύονται εκατοντάδες υποψήφιοι λειτουργοί υγείας και εκπονούνται ερευνητικά προγράμματα παγκοσμίου βεληνεκούς .

Και στην συνέχεια παραδέχεται ότι «ως μέρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έχει όντως επηρεαστεί από την υπάρχουσα οικονομική κρίση» πλην όμως τονίζει ότι λειτουργεί στις νέες συνθήκες έχοντας ως όπλο το ανθρώπινο δυναμικό του και τις συνεχώς βελτιούμενες και εκσυγχρονισμένες διαδικασίες.

Ειδικά για το Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος» ο κ. Φαλδαμής παραδέχεται ότι λειτουργεί σήμερα με μειωμένη παραγωγικότητα αλλά προσθέτει ότι από την επόμενη των εγκαινίων, λειτουργεί πλήρως το ακτινοδιαγνωστικό του τμήμα, εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό ασθενών καθημερινά και από την εβδομάδα 8/6/15 θα λειτουργήσει και το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του κέντρου.

Για να λειτουργήσει πλήρως το Κέντρο πάντως απαιτείται ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλων κατηγοριών προσωπικό η πρόσληψη του οποίου -αναφέρει- ότι έχει δρομολογηθεί.

Τέλος, ο διοικητής αναφέρει ότι σύντομα στο νοσοκομείο θα λειτουργήσουν 5 νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (δύο γραμμικοί επιταχυντές, ένας αξονικός εξομοιωτής και δύο γ-camera) .