Μπρος γκρεμός και πίσω τρόικα! Τι θα γίνει με τα φάρμακα

  • Iatropedia
Ασφυκτικές πιέσεις εξακολουθούν να ασκούνται από τους δανειστές μας προκειμένου να κλείσουν όλα τα εκκρεμή θέματα μεταξύ αυτών και το θέμα με τα φάρμακα, τοοποίο έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις τους φαρμακοποιούς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την ίδια ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης ευελπιστεί να γίνει δεκτή η πρότασή του από την τρόικα για την εφαρμογή ανώτατης τιμής στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, να υπάρξουν μειώσεις και να μη χρειαστεί να βγουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα στα σούπερ μάρκετ. Μια απαίτηση που έχει θέσει η τρόικα και προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Το θέμα θα πρέπει να έχει κλείσει έως την Κυριακή ώστε να προχωρήσει και η σχετική συμφωνία με την τρόικα. Ωστόσο είναι άγνωστο αν θα επιτευχθεί τελικά η συμφωνία και τοζήτημα προκαλεί ήδη αναταράξεις στην αγορά φαρμάκου δεδομένου ότι οι φαρμακοποιοί έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις και δεν προτίθενται να κάνουν πίσω.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη επιμένει πως δεν μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα στα φαρμακεία καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έκανε πολλά φαρμακεία να κλείσουν ενώ θα έβγαζε για τα καλά τον κλάδο στα …κάγκελα.

Ήδη άλλωστε οι φαρμακοποιοί έχουν ξεκινήσει τον αγώνα τους με λουκέτα ενώ προτίθενται και να συνεχίσουν αν περάσουν τα μέτρα της τρόικας. Όλα πάντως «παίζονται» τα επόμενα 24ωρα αν δηλαδή η κυβέρνηση θα έχει ένα ακόμη μέτωπο ανοικτό με έναν κλάδο ή η υπόθεση θα κλείσει με συμβιβαστικό τρόπο ώστε να σταματήσουν και οι φαρμακοποιοί τις κινητοποιήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς φαρμακεία αύριο και τη Δευτέρα! Συνεχίζουν ή όχι οι φαρμακοποιοί;

Στην κόψη του ξυραφιού τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ-ου! Θα ανοίξουν στην ώρα τους;

Απίστευτο: Κουρεύτηκαν οριστικά τα φάρμακα για το 2014! Κάτω από 2 δις η δαπάνη

Στον «αέρα» οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς