Μπλόκο εργαζομένων στα νοσοκομεία για τη διαθεσιμότητα! Πότε απεργούν

  • Iatropedia
Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας ότι το επόμενο διάστημα θα μπούνε σε διαθεσιμότητα 1250 εργαζόμενοι νοσοκομείων και άλλοι τόσοι το 2014, βγάζουν στο δρόμο τους εργαζόμενους των νοσοκομείων οι οποίοι προχωρούν σε σειρά κινητοποιήσεων. Ξεκινούν με δύο 24ωρες απεργίες στις 16 και 24 Ιουλίου

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εκτιμά ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας θα είναι τελικά απολύσεις καθώς “η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 15.000 στο σύνολο του Δημοσίου”.

Σημειώνουν μάλιστα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ότι οι Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομείων, οι Καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι Νέοι Οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι “τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ”.

Γι αυτό η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους τους Υγειονομικούς να πάρουν μέρος Μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Με βάση τις αποφάσεις του κλάδου, οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και δομές Υγείας συμμετέχουν στο απογευματινό συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Ιουλίου μαζί με την ΠΟΕΟΤΑ καθώς και στη συναυλία που θα ακολουθήσει.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 συμμετέχουν στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ. Στις 11πμ καλούν σε προσυγκέντρωση κάτω από τα Γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ για να πάρουν μέρος στην Κεντρική Συγκέντρωση και Πορεία.

Εφόσον το πολυνομοσχέδιο δεν ψηφιστεί την Τρίτη αλλά την Τετάρτη 17 Ιουλίου συμμετοχή στην πιθανή επέκταση της 24ωρης σε 48ωρη από τα Τριτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα.

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου Παναττική Σύσκεψη Δ.Σ. σωματείων στο NOVOTEL στις 10πμ με αποφάσεις. Την ίδια ώρα και ημέρα Σύσκεψη Δ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας στην ΕΔΟΘ επίσης με αποφάσεις.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας (Πανελλαδικά) στις 11.30πμ κάτω από το Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδειάζει το ΕΣΥ! Πόσοι έφυγαν από τα νοσοκομεία λόγω μνημονίου

Μέχρι τον Αύγουστο οι αλλαγές στα Νοσοκομεία. Οι σχεδιασμοί Άδωνι για το ΕΣΥ

Ποιοι επαγγέλματα στην Υγεία θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια. Τι έδειξε μελέτη

Γιατροί σε απόγνωση: Λουκέτο στο 50% των ιατρείων! Ετοιμάζουν μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν