Μούδιασμα στο χέρι; Δείτε όλες τις αιτίες!

  • Iatropedia
Πολλές είναι οι λέξεις και τα επίθετα που χρησιμοποιούν οι πάσχοντες για να περιγράψουν το μούδιασμα στα χέρια. Άλλοι το περιγράφουν ως τσίμπημα από πολλές καρφίτσες και άλλοι ότι μυρμηγκιάζει σε τέτοιο σημείο που ο πόνος είναι αφόρητος.

Πολλές είναι οι λέξεις και τα επίθετα που χρησιμοποιούν οι πάσχοντες για να περιγράψουν το μούδιασμα στα χέρια.

Άλλοι το περιγράφουν ως τσίμπημα από πολλές καρφίτσες και άλλοι ότι μυρμηγκιάζει σε τέτοιο σημείο που ο πόνος είναι αφόρητος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες το μούδιασμα των χεριών μπορεί να είναι κάτι συνηθισμένο ιδιαίτερα αν προκαλείται στον ύπνο ή αν προέρχεται από χτύπημα στον αγκώνα.

Και αυτό γιατί όταν ένα νεύρο τραυματισθεί τότε προκαλείται μούδιασμα στο χέρι.

Άλλες περιπτώσεις που εκδηλώνεται μούδιασμα στο χέρι είναι εξαιτίας της εμφάνισης του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα.

Όσοι χρησιμοποιούν πολύ τα χέρια τους λόγω εργασίας πχ λόγω πληκτρολόγησης είναι περισσότερα ευάλωτα σε αυτό το σύνδρομο με συνέπεια να μουδιάζουν και τα χέρια.

Αν το σύμπτωμα αυτό επιμένει καλό είναι να απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό σας ο οποίος θα σας υποβάλλει σε ένα ηλεκτρομυογράφημα για να εκτιμήσει την κατάσταση των νεύρων.

Στην περίπτωση που το μούδιασμα είναι και στα δυο χέρια ίσως να έχετε ανεβασμένο ζάχαρο στο αίμα. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχετε έντονη δίψα , συχνοουρία και χάνετε κιλά πρέπει αμέσως να απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό σας.

Σε ολόκληρο το χέρι

Αν το μούδιασμα εκδηλώνεται σε ολόκληρο το χέρι μπορεί να οφείλεται στην αυχενική σπονδυλοαρθροπάθεια. Επιβάλλεται να απευθυνθείτε στον ειδικό γιατρό προκειμένου να το αντιμετωπίσετε άμεσα.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ξυπνάω με μουδιασμένο χέρι;

Τι μαρτυρούν τα χέρια για την υγεία μας;