Μητσοτάκης από 86η ΔΕΘ: Αυξάνονται κατά 10% οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
Δίχτυ προστασίας για την κοινωνία και βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε από το βήμα του Βελλίδειου Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ άλλων παροχών, φοροελαφρύνσεων και επιδομάτων, ανακοίνωσε την αναπροσαρμογή του μισθού των γιατρών κατά 10%.

Την αύξηση των απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών ανακοίνωσε από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «αναμόρφωση ειδικού μισθολογίου 20.000 γιατρών ΕΣΥ με αύξηση μισθού και επιδομάτων ευθύνης – μεσοσταθμικά κατά 10%»

«Θα ήθελα να ήταν μεγαλύτερη (σ.σ. η αύξηση), αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια», δήλωσε συγκεκριμένα, ενώ νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παραδέχθηκε πως οι γιατροί θα πρέπει να αμείβονται καλά, ώστε να μην φεύγουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν εργασία:

«Για να μη φύγει έξω ο νέος γιατρός πρέπει να δίνουμε καλό μισθό εδώ στο νοσοκομείο. Βλέπω τα καθήκοντά μας ως μια διαρκή μάχη», ανέφερε συγκεκριμένα και υπογράμμισε πως η μάχη με τον Covid έβαλε τα θεμέλια για ένα νέο σύστημα υγείας, ενώ τώρα όπως είπε, στο επίκεντρο βρίσκεται η αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.