Milk shakes και smoothies μπορούν να είναι υγιεινά! Δείτε πώς…

  • Iatropedia
Στη συνείδηση των περισσοτέρων ανθρώπων, τα milk shakes και τα smoothies είναι συνυφασμένα με την αύξηση του σωματικού βάρους.

Αλλά αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές. Ναι, τα περισσότερα από αυτά τα ροφήματα παρασκευάζονται με συστατικά που όντως είναι παχυντικά. Από την άλλη πλευρά, είναι στο χέρι μας να να τα φτιάχνουμε στο σπίτι με προϊόντα που γνωρίζουμε ότι είναι υγιεινά και τα οποία δεν βλάπτουν την διατροφή μας.

Δείτε τρία παραδείγματα με τέτοιου είδους ροφήματα, τα οποία είναι τόσο δροσερά και γευστικά, όσο και υγιεινά και καθόλου παχυντικά:

Milk shake με μπανάνα, γάλα και φυστικοβούτυρο

Συστατικά: Μία μπανάνα, σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με άρωμα βανίλιας (μισό παγωμένο και μισό κανονικό), μια κουταλιά φυστικοβούτυρο.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και απολαύστε αυτό το ρόφημα που έχει μόλις 200 θερμίδες/ποτήρι. Επίσης, θα σας δώσει το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας ασβεστίου που χρειάζεστε.

Smoothie με πορτοκάλι, φράουλες και ανανά

Συστατικά: Γάλα χωρίς λιπαρά, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με άρωμα βανίλια, χυμός ανανά και πορτοκαλιού, παγωμένες φράουλες, μπανάνα.

Είναι ιδανικό για το πρωινό σας και οι φράουλες θα σας δώσουν μια πολύ καλή δόση βιταμίνης C. Περιέχει μόλις 183 θερμίδες ανά ποτήρι.

Milk shake με παγωτό βανίλια και μούρα

Συστατικά: Παγωτό χαμηλών λιπαρών με άρωμα βανίλια, blackberries, bluberries, γάλα χωρίς λιπαρά και λίγο μπράντι.

Τα μούρα κάνουν αυτό το ρόφημα μια “βόμβα” αντιοξειδωτικών και ο συνδυασμός παγωτού και μπράντι του δίνουν μια μοναδική γεύση. Περιέχει περίπου 182 θερμίδες ανά ποτήρι.

http://www.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε smoothies για να…ανέβει στο σεξ

Δείτε τα smoothies που αδυνατίζουν!