Με 6 στα 10 χειρουργεία το Γενικό Κρατικό Νικαίας

  • Iatropedia newsroom
Γενικό Κρατικό Νικαίας
«Λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, τα διαθέσιμα χειρουργικά τραπέζια είναι πια έξι αντί για δέκα», λέει ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου

Ένα ακόμη χειρουργείο έκλεισε στο Κρατικό Νικαίας, με αποτέλεσμα να λειτουργούν πλέον μόνο έξι από τα δέκα.

«Διαμαρτυρόμαστε εδώ και πολύ καιρό και αντί να γίνει κάτι, τα πράγματα γίνονται χειρότερα», δήλωσε σχετικά ο νευροχειρουργός του νοσοκομείου και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου.

«Από τον προηγούμενη φορά που διαμαρτυρηθήκαμε, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Χειρότερα είναι τα πράγματα. Λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, τα διαθέσιμα χειρουργικά τραπέζια είναι πια έξι αντί για δέκα», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι τραγική είναι και η κατάσταση που επικρατεί στους τομογράφους του νοσοκομείου.

«Στον αξονικό τομογράφο εξακολουθεί να υπάρχει η ίδια κατάσταση. Δύο γιατροί μόνιμοι, ένας επικουρικός και η ιδιωτική εταιρεία. Οι μαγνητικές τομογραφίε, γίνονται από ιδιωτική εταιρεία και μας στέλνουν τις διαγνώσεις. Απλά τώρα, όταν έχουμε εφημερία, επειδή δεν γίνεται αλλιώς και έγινε και μεγάλη φασαρία, η ιδιωτική εταιρεία στέλνει και έναν γιατρό στον μαγνητικό τομογράφο. Δεν γίνονται αυτά», δήλωσε.

«Πρόκειται για ένα χάος που έχουμε καθημερινά. Και μέσα σε αυτό το χάος, έχουν ανασταλεί όλες οι προσλήψεις. Πριν δέκα με δεκαπέντε ημέρες είχαμε πει ότι από τη στιγμή που στον κυλιόμενο πίνακα της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας υπάρχουν δέκα αιτήσεις νοσηλευτών, που θέλουν να προσληφθούν έστω ως επικουρικοί, να διοριστούν τέσσερις σε εμάς στο Κρατικό Νίκαιας, για να μη μειωθούν τα χειρουργικά τραπέζια. Η Υγειονομική Περιφέρεια μάς στέλνει στο Υπουργείο Υγείας, αυτό μας λέει ότι δεν επιτρέπει τις προσλήψεις το υπουργείο Οικονομικών και το Οικονομικών μας λέει ότι δεν το επιτρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών. Για να διορισθεί δηλαδή ένας επικουρικός νοσηλευτής, θα πρέπει να υπογράψει η κ. Κεραμέως. Μας έχουν κάνει μπαλάκι, ενώ έχουν αποφασίσει να μην κάνουν καμία πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλη τη χώρα», κατέληξε ο κ. Παπανικολάου.

Σε ό,τι αφορά τα απογευματινά χειρουργεία, ο ίδιος θεωρεί ότι πρόκειται για ανέφικτο μέτρο: «Μέσα σε όλα αυτά, ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης ανακοινώνει απογευματινά χειρουργεία. Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε τα πρωϊνά. Είπε ότι έτσι θα αποφορτιστούν οι λίστες των χειρουργείων. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Το αντίθετο θα γίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βασιλιάς Κάρολος: Τι είπε η Καμίλα για την κατάσταση της υγείας του

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: «Τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν κανονικά από Δευτέρα 12/02», αποφάσισαν οι γιατροί

Σαλμονέλα: Εκατοντάδες κρούσματα κάθε χρόνο στην Ελλάδα – Οι συχνότερες αιτίες