Μάθετε τις θερμίδες στο γεύμα σας με… μια φωτογραφία

  • Iatropedia
Οι φωτογραφίες των γευμάτων που αναρτούνται στο Instagram από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, μπορεί να γίνουν εργαλείο στα χέρια της Google για να μαθαίνουμε άμεσα πόσες θερμίδες έχει το κάθε μας γεύμα!

Στο πλαίσιο της συνόδου για εξελίξεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών “ Re-Work Deep Learning” που έγινε πριν από μερικές ημέρες στην Βοστώνη των ΗΠΑ, ένας ερευνητής της Google, ο Kevin Murphy, παρουσίασε την ιδέα της εφαρμογής “Im2Calories” για κινητά τηλέφωνα.

Τι θα μπορεί να κάνει αυτή η εφαρμογή, αν λειτουργήσει επίσημα σε παγκόσμιο επίπεδο; Θα μπορεί να λαμβάνει μια φωτογραφία από μία τροφή ή ένα ολοκληρωμένο πιάτο από το γεύμα σας, να την αναλύσει και να την ταυτοποιήσει μέσα από μια τεράστια βάση δεδομένων από φωτογραφίες γευμάτων και να σας αποκαλύψει πόσες θερμίδες έχει αυτό που βγάλατε φωτογραφία!

Προς το παρόν η ερευνητική ομάδα του Murphy επεξεργάζεται έναν τεράστιο όγκο δεδομένων από φωτογραφίες γευμάτων στο Instagram, βελτιώνοντας τον αλγόριθμο πίσω από την υπολογιστική ισχύ της εφαρμογής “Im2Calories”.

Οι εμπνευστές αυτής της νέας εφαρμογής, υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα χτυπηθεί ακόμα περισσότερο η παχυσαρκία σε παγκόσμιο επίπεδο.

http://www.medicaldaily.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσες θερμίδες έχει μία μπάλα παγωτό

Πώς να φτιάξετε frozen yogurt με μόλις 159 θερμίδες!