«Μαλλιά κουβάρια» στην Θεσσαλία οι γιατροί με την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ

  • Iatropedia
"Την απαξίωση" των συλλόγων καταγγέλλουν οι πρόεδροι από τους Ιατρικούς Συλλόγους Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Όπως εξηγούν, δεν κλήθηκαν από την αρμόδια 5η Υγειονομική Περιφέρεια στην πανθεσσαλική σύσκεψη για την δημόσια υγεία που πραγματοποιήθηκε παρόντος του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Η διαφαινόμενη απαξίωση συλλήβδην των τεσσάρων Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας από την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, αποτελεί μέγα ατόπημα…» στηλιτεύουν σε ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων της περιοχής τονίζοντας ότι σε μια δύσκολη περίοδο για την Υγεία, όπως είναι η σημερινή, χρειάζεται συστράτευση όλων…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση των ιατρικών συλλόγων:

Η απαξίωση των Ιατρικών Συλλόγων, μέγα ατόπημα της Δ/σης της 5ης ΥΠΕ. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την μη πρόσκλησή μας από την Δ/ση της 5ης ΥΠΕ στην πανθεσσαλική σύσκεψη για την δημόσια υγεία, που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΠΓΝΛ, παρουσία μάλιστα του Υπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή.

Θεωρούμε πως σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η Χώρα μας και ιδιαίτερα η Υγεία του λαού μας χρειάζεται συστράτευση όλων των φορέων. Καμιά στιγμή κρίσης δεν μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς έστω την σωστή διαχείριση.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως κανένας φορέας από μόνος του δεν μπορεί να ανορθώσει το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα χωρίς την συνεργασία, την συναίνεση και τις προτάσεις των καθ’ύλην αρμόδιων θεσμικών συμβουλευτικών οργάνων της Πολιτείας που είναι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο ΠΙΣ, γεγονός που παραδέχθηκε ανεπιφύλακτα ο υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής στην πρόσφατη συνάντησή του με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και επιβεβαίωσε έμπρακτα κατά την διάρκεια των προηγούμενων περιοδειών σ’ άλλες περιοχές της Χώρας.

Η διαφαινόμενη απαξίωση συλλήβδην των τεσσάρων Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας από την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, αποτελεί μέγα ατόπημα.

Για τον σοβαρότατο αυτόν λόγο, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την επίπληξη της Δ/σης της 5ης ΥΠΕ, ως ελάχιστη εγγύηση για την γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία Πολιτείας και Ιατρικής Κοινότητας με στόχο την βελτίωση του επιπέδου περίθαλψης των συμπολιτών μας.

Τέλος δηλώνουμε για μια ακόμα φορά πως οι προσπάθειες και ο αγώνας μας για την διασφάλιση ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού μας είναι συνεχείς και κανένας αποκλεισμός μας δεν θα σταθεί εμπόδιο προς αυτήν την κατεύθυνση. Προειδοποιούμε δε πως τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές προς το Ιατρικό Σώμα, θα μας βρίσκουν πάντοτε αντίθετους.

Γιαννακόπουλος Κων/νος, Πρόεδρος Ι.Σ.Λ., Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΙΣ

Τσάμης Ευθύμιος, Πρόεδρος Ι.Σ.Μ.

Πέτρου Γεώργιος, Πρόεδρος Ι.Σ.Τ.

Κουλοκτσής Σωτήριος, Πρόεδρος Ι.Σ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν