Μάκης Βορίδης: «Η ανταγωνιστικότητα μέσω της καινοτομίας είναι η λύση για τις ελληνικές εταιρίες»

  • Iatropedia
Την δωρεά 2000 θερμόμετρων με αντιμικροβιακό χαλκό χαιρέτισε σήμερα ο υπουργός Υγείας στην παρουσίαση του πρώτου παγκοσμίως θερμόμετρου το οποίο στοχεύει στην μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην χώρα μας που κατέχει το αρνητικό ρεκόρ των περισσότερων ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στην ΕΕ, η δωρεά των 2000 θερμόμετρων με αντιμικροβιακό χαλκό είναι μια πραγματικά καλή είδηση. Όπως τόνσιε ο υπουργός Υγείας, «οι ελληνικές εταιρίες θα επιχειρούν πλέον σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό και καθώς δεν μπορούμε να μειώσουμε περισσότερα τα κόστη , όωπς συμβαίνει με τρίτες χώρες, ο μονόδρομος είναι η καινοτομία». Το θερμόμετρο Alfacheck, του οποίου την αποκλειστική παγκόσμια πατέντα έχει ελληνική εταιρία, μπορεί να περιορίσει σημαντικά την μετάδοση μικροβίων τόσο σε Μονάδες Εντατικής όσο και σε κανονικές κλίνες νοσοκομείου και στην οικιακή χρήση.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, του οποίου διευθυντής της επιστημονικής ομάδας είναι ο κ. Πάνος Ευσταθίου, έχει συντελέσει τα τελευταία χρόνια στην δημιουργία σπουδαίων επιτευγμάτων τα οποία έχουν υιοθετήσει νοσοκομεία από πολλές χώρες.