Λυκουρέντζος κατά Ευρωπαίου Αξιωματούχου: «Έχουμε ασφαλή νοσοκομεία»!

  • Iatropedia
Τη δυσαρέσκειά του για πρόσφατες δηλώσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία του κόσμου το Reuters του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Νόσων (ECDC), κ. Marc Sprenger, εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στον Ευρωπαίο Επίτροπ Υγείας σε συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Ο Διευθυντής του Ευρωπαικού Κέντρου είχε δηλώσει ότι εξαιτίας της κρίσης τα ελληνικά νοσοκομεία είναι επικίνδυνα καθώς υπάρχει πια αντοχή σε μικρόβια και ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Ειδικότερα με αφορμή δημοσίευμα στο Reuters της 4ης Δεκεμβρίου σχετικά με την τήρηση κανόνων υγιεινής σε σχέση με την αντοχή στα μικρόβια και τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς και τις σχετικές δηλώσεις του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Νόσων (ECDC), κ. Marc Sprenger, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι «το Υπουργείο καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.

Είναι βεβαίως δεδομένο ότι με την οικονομική κρίση αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των εξυπηρετούμενων πολιτών από το δημόσιο σύστημα υγείας, ωστόσο ανταποκρινόμαστε, ενώ αξιοποιούμε τόσο την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ECDC, όσο και την αμέριστη συνδρομή της Task Fοrce για την Ελλάδα, με την συμμετοχή των εταίρων μας πάντα σε πνεύμα καλής συνεργασίας και σεβασμού των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μάλιστα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το χειρισμό του θέματος από τον επικεφαλής του ECDC και τη βεβαιότητά του ότι τα ανωτέρω αποτελούν προσωπικές απόψεις του κ. Sprenger και δεν απηχούν τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μειώνονται οι τιμές στις διαγνωστικές εξετάσεις. πόσο θα κοστίζουν

δωρεάν εξετάσεις στα νοσοκομεία. τι είναι το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης

ο ΕΟΠΥΥ χτυπά τώρα και τους καρκινοπαθείς. πόσο αυξήθηκαν οι συμμετοχές στα νοσήλια

συνεχίζεται το πάρτι στις προμήθειες

η χρυσή αυγή χτυπά και τα νοσοκομεία. επίθεση κατά παιδιών μεταναστών στη Μυτιλήνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν