Λίγο πριν τη διαθεσιμότητα στον ΕΟΠΥΥ! Οι χαμένες ελπίδες και οι ετοιμασίες για τον “πάγο”

  • Iatropedia
Ο κύβος όπως φαίνεται ερρίφθη για τους περίπου 8500 γιατρούς και εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ καθώς η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) έχει δώσει τα χέρια για το νομοσχέδιο των αλλαγών το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μετά από δύο και πλέον μήνες απεργιών, γιατροί και εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ περιμένουν σε λίγες ημέρες και επίσημα το “μαύρο φύλλο πορείας” το οποίο ειδικά για πολλούς γιατρούς θα αποτελέσει και το εξιτήριο τους από το δημόσιο σύστημα.

Η κινητικότητα που θα εφαρμοσθεί αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα τους βρει σε κινητοποιήσεις. Άλλωστε ειδικά οι γιατροί βρίσκονται σε μια μάλλον δεινή θέση καθώς τα αιτήματά τους δεν εισακούστηκαν από τους δύο εταίρους.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έλυσαν και τις τελευταίες λεπτομέρειες των διαφορών τους και πλέον προχωρούν αναπόσπαστοι στις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων.

Μάλιστα ήδη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζει όλες τις διαδικασίες τόσο για τη διαθεσιμότητα όσο και για τις μετέπειτα προσλήψεις όσων θα απομείνουν στο σύστημα.

Πάντως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και οι εκπρόσωποι του ιατρικού κλάδου που στην πλειονότητα τους ανήκουν στη γαλάζια παράταξη, δε φαίνεται να έχουν πρόθεση να αφήσουν αυτήν την υπόθεση να πέσει στα …μαλακά. Κομματικά τουλάχιστον. Ήδη αναμένουν με αγωνία να διαπιστώσουν τι ακριβώς θα ψηφίσουν στη Βουλή οι γιατροί βουλευτές όταν το νομοσχέδιο φθάσει στην ολομέλεια.

Μπορεί ο αγώνας τους να έχει ατονίσει το τελευταίο διάστημα, κρατούν όμως όπως όλα δείχνουν το κομματικό “χαρτί” για το τέλος… Άλλωστε εκλογές πλησιάζουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα βρίσκουν γιατρό σε έναν μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στο νέο σύστημα Άδωνι! Όλες οι αλλαγές

Το χρυσό “χρηματιστήριο” με τα φάρμακα χωρίς συνταγή! Ο τζίρος, οι πωλήσεις και η μεγάλη κόντρα

Ποιοι τη γλιτώνουν από τη διαθεσιμότητα στο ΕΣΥ!

«Μαχαίρια»…βγήκαν στη Βουλή για το νομοσχέδιο Άδωνι! Ο γάιδαρος που…πετά και οι αψιμαχίες