Λειτουργική αναβάθμιση του Τοπικού Ιατρείου Αλίμου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
αλίμου
Η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής καταβάλλει τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες συστηματική προσπάθεια για μετεγκατάσταση  των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που στεγάζονται σε παλαιά και μισθωμένα κτήρια, σε ιδιόκτητα ή παραχωρούμενα ακίνητα δημοσίων φορέων, τα οποία πληρούν σύγχρονες προδια γραφές αισθητικής και ασφάλειας, προσφέρουν καλύτερη προσβασιμότητα, εργονομική διαρρύθμιση και βέλτιστη αξιοποίηση ωφέλιμων χώρων, εξασφαλίζοντας παράλληλα μείωση δαπανών. 

 

Με ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση του Τοπικού Ιατρείου Αλίμου, που λειτουργούσε σε μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Αγίου Γερασίμου 1, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΕ με ενοίκιο ύψους 14.475,88 ευρώ μηνιαίως. Το Τοπικό Ιατρείο εγκαταστάθηκε σε χώρο  που παραχωρήθηκε δωρεάν γι’ αυτό το σκοπό από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επί της οδού Τσουκανέλη 7, στον Άλιμο.

Με τον τρόπο αυτό αξιοποιήθηκε η κρατική ακίνητη περιουσία, μειώθηκαν οι δαπάνες και ενίσχυσαν τη συνεργασία τους, με κριτήριο το αμοιβαίο όφελος και το δημόσιο συμφέρον, δύο Υπουργεία με διαφορετικό αντικείμενο αλλά παρόμοιο κοινωνικό προσανατολισμό. Διότι πέρα από την εξοικονόμηση πόρων, την αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργικότητας, το Τοπικό Ιατρείο είναι τώρα σε θέση να παρέχει υπηρεσίες υγείας και στις γειτονικές δομές κοινωνικού χαρακτήρα, που λειτουργούν υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Άλιμο, πολλαπλασιάζοντας έτσι τα επωφελή αποτελέσματα της λειτουργίας του.

Στο Τοπικό Ιατρείο Αλίμου λειτουργούν Ιατρεία των παρακάτω ειδικοτήτων: Καρδιολογικό, Παθολογικό, Οφθαλμολογικό, Ωτορινολαρυγγολ ογικό, Χειρουργικό, Νευρολογικό, Γυναικολογικό,Δερματολογικό, ενώ πραγματοποιούνται εξετάσειςtest-pap, αιματολογικ ές και κυτταρολογικές.

Οι πολίτες μπορούν να ρυθμίζουν δωρεάν τα ραντεβού τους στην ηλεκτρονική σελίδα http://rdv.ehealthnet. gr, ή τηλεφωνικά, καλώντας τα 5-ψήφια νούμερα για τα ιατρεία του ΠΕΔΥ.