Λευκό χαρτί υπέγραψαν οι φαρμακοποιοί στον Πανελλήνιο να κηρύξει απεργία όποτε χρειαστεί

  • Iatropedia
Να κηρύξει απεργία ανά πάσα στιγμή ο Πανελλήνιος, εφόσον το μέτρο της απελευθέρωσης των ΜΥΣΥΦΑ προχωρήσει προς υλοποίηση, να πέσουν προσωρινά οι τόνοι ώστε να δείξουν οι φαρμακοποιοί έμπρακτη κατανόηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με την διαπραγμάτευση αλλά και να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση οι τοπικοί σύλλογοι με ενημερώσεις και συνελεύσεις, αποφάσισαν στην σημερινή Γενική Συνέλευση τα προεδρεία από τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ολοκληρώθηκε μετά τις 7 το απόγευμα η μαραθώνια γενική συνέλευση των φαρμακοποιών από ολόκληρη την χώρα που ήρθαν στην Αθήνα απαντώντας στο κάλεσμα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλόγου ενόψει της απελευθέρωσης στους χώρους διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ…

Το κλίμα ήταν κάποιες στιγμές ήρεμο και κάποιες εκρηκτικό και πάντως όλοι συμφώνησαν ότι αφενός δεν πρέπει να κάνουν πίσω στην απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ, αφετέρου να μην πιέσουν αφόρητα αυτή την στιγμή την κυβέρνηση εφόσον εκείνη κάνει ειλικρινείς προσπάθειες ώστε να μην περάσει το μέτρο.

Πάντως μεταξύ άλλων οι φαρμακοποιοί ετοιμάζουν πανυγειονομική συγκέντρωση και συνεργασία ώστε όλοι μαζί να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο μέτρο. Να θυμίσουμε ότι οι γιατροί ήδη έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι είναι μαζί τους!

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου που απέστειλαν αργότερα απόψε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο:

«Παραμένουμε στις επάλξεις έτοιμοι για κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της. Ο κλάδος των φαρμακοποιών έχει εξεγερθεί» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος με αφορμή την συνεχιζόμενη καθυστέρηση που εμφανίζει σήμερα η κυβέρνηση στην επίλυση των θεμάτων που νομοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΓΣ του ΠΦΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ για την προκήρυξη άμεσης κινητοποίησης όποτε χρειαστεί ενώ σε ψήφισμα της ζητά μεταξύ άλλων από την Κυβέρνηση την μη απελευθέρωση των σημείων πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ, την μη αύξηση της τιμής τους και την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική ασφυξία των Φαρμακείων και η επιτεινόμενη αβεβαιότητα στην λειτουργία τους, που προέρχεται από την καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με συστράτευση των υγειονομικών και κοινωνικών φορέων από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε πως «Οι Φαρμακοποιοί θα αντιδράσουν ακόμη πιο δυναμικά. Η κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει αυτά τα οποία έχει υποσχεθεί όπως το θέμα της πολυϊδιοκτησίας , του ωραρίου και τα άλλα μνημονικά μέτρα που απορρύθμισαν την λειτουργία του κλάδου χωρίς να προσφέρουν τίποτα θετικό στην Φαρμακευτική Περίθαλψη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ