«Λάσπη στον ανεμιστήρα» χαρακτήρισαν τα περί σκανδάλου 10 εκατ. ευρώ του κ. Κουρουμπλή οι δύο τέως…

  • Iatropedia
Συνέχεια έδωσαν χθες στην αντιπαράθεση με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που ξεκίνησε από το πρωί στα "παράθυρα" των τηλεοπτικών εκπομπών οι δύο πρώην υπουργοί Υγείας, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως εξήγησαν υπερασπιζόμενοι την τιμή τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους, δεν έκαναν συμφωνία με γερμαντική εταιρία αλλά με την ΠΟΥ και μάλιστα τα χρήματα προέρχονταν από πρόγραμμα ΕΣΠΑ που προοριζόταν ειδικά για τεχνική βοήθεια.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά από τα 10 εκατ. ευρώ της σύμβασης έχουν καταβληθεί μόλις τα 2 εκατ. ευρώ παρά την ολοκλήρωση του έργου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη

Σε «σκάνδαλα» στο Υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε ο κ. Κουρουμπλής κατά το διάστημα της υπουργείας μας, αναφερόμενος σε γερμανική εταιρία που έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχαν.

Επειδή τέτοια σύμβαση δεν υπάρχει.

Επειδή υπάρχει όμως σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή τον υγειονομικό οργανισμό του ΟΗΕ, δηλ. τον παγκοσμίως σοβαρότερο και πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φυσικά για έργο που έχει παραδοθεί, χρηματοδοτείται δε από χρήματα του ΕΣΠΑ που μπορούν να διατεθούν μόνο για λήψη τεχνικής βοήθειας, η δε Βουλή είναι ενήμερη για την σύμβαση αυτή που υπεγράφη επί υπουργίας.

Επειδή η λάσπη στον ανεμιστήρα από εμάς δεν γίνεται ανεκτή.

Επειδή πολιτική κριτική δεχόμαστε όσο άδικη και στρεβλή και αν είναι, αλλά για την τιμή και την υπόληψή μας δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ας εξηγήσει γιατί δέχτηκε να επιστρέψουν ποσά για την αποπληρωμή προμηθειών των νοσοκομείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ας αφήσει τα δήθεν σκάνδαλα. Αν όμως εμμένει και δεν του αρέσει η συγκεκριμένη σύμβαση, ας την καταγγείλει. Άλλως επιτέλους ας παύσει να λασπολογεί.

Μάκης Βορίδης

Βουλευτής Αττικής, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης

Βουλευτής Β’ Αθηνών, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αιχμές Κουρουμπλή για Βορίδη- Γεωργιάδη. Οι τ. υπουργοί μιλούν για «εγκληματική» απόφαση και «γκάφα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν