Κύρωση από τη Βουλή δύο μεγάλων δωρεών στο ΕΣΥ από το Ίδρυμα Λάτση

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Στη Βουλή συζητείται σήμερα το σχέδιο νόμου για την κύρωση δύο συμβάσεων δωρεάς του Ιδρύματος Λάτση, σε δύο μεγάλα δημόσια νοσοκομεία: στο Γενικό Κρατικό Αθηνών "Γ.Γεννηματάς" και το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Θεαγένειο" Θεσσαλονίκης.

Δύο μεγάλες συμβάσεις δωρεάς από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης Λάτσης έρχεται σήμερα να κυρώσει η Βουλή, σε συνεδρίασή της. Οι δωρεές θα αξιοποιηθούν από το Υπουργείο Υγείας, για τη δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» και τη δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης. Και τα δύο έργα θα καλύψουν σημαντικά κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις σε ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να δηλώσω ότι είμαστε ευγνώμονες ως ελληνική κοινωνία στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, για τη δωρεά του, των νέων ΤΕΠ 1.192 τ.μ. του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ενός εμβληματικού Νοσοκομείου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του, που είναι κομβικά στην εφημερία όλου του Λεκανοπεδίου, θα αναβαθμιστούν και θα γίνουν τελευταίας τεχνολογίας, με όλα τα μηχανήματα και τις κτιριακές υποδομές, ώστε να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Και χαίρομαι που αυτό προχωράει επί της διακυβέρνησής μας.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Μαριάννα Λάτση για την ευγενή δωρεά, που είναι κομβική για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», εμβαδού 564 τ.μ.. στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο»», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας αντίστοιχη μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Οι θεραπείες που θα παρέχονται πλέον στο «Θεαγένειο» θα είναι υψηλού επιπέδου, τόνισε:

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες μας που έχουν ογκολογικά προβλήματα, θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να λάβουν τις ανάλογες θεραπείες σε πολύ υψηλού επιπέδου Μονάδες Υγείας.

Αυτό αξίζει να το έχει και η Βόρεια Ελλάδα και χαίρομαι πάρα πολύ που με την ευγενή δωρεά της κυρίας Λάτση δίνεται αυτή η δυνατότητα, να έχουμε την ανάλογη Μονάδα Νοσηλείας και στη Βόρεια Ελλάδα, για τους χιλιάδες συμπολίτες που την έχουν ανάγκη», κατέληξε ο κ. Κικίλιας