Ξυλοδαρμός γιατρού στη Νίκαια: Επιστολή στον υπουργό Υγείας έστειλαν οι γιατροί

  • Γιάννα Σουλάκη
υπουργό Υγείας
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, η 'Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στην οποία καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου Νίκαιας για τον "απαράδεκτο" επιχειρησιακό και επικοινωνιακό χειρισμό του περιστατικού με τον ξυλοδαρμό γιατρού στα επείγοντα του νοσοκομείου.

Την έντονη διαμαρτυρία του ιατρικού κόσμου των δημόσιων νοσοκομείων εξέφρασε με καταδικαστική ανακοίνωσή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, η ‘Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, όπου συνέβη το περιστατικό του ξυλόδαρμού του εφημερεύοντα γιατρού στην προχθεσινή εφημερία, προχώρησαν σήμερα σε στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή.

Δείτε επίσης: «Να παραιτηθεί ο Διοικητής της Νίκαιας – Μας προσβάλλει και αθωώνει τους δράστες», λένε οι γιατροί του νοσοκομείου

Στην επιστολή της η ΕΙΝΑΠ καταδικάζει κατηγορηματικά το «απαράδεκτο δελτίου τύπου» που εξέδωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας κ. Ευθύμης Γεωργόπουλος, στις 22/5/19 και το οποίο δημοσιοποιήθηκε μέσω του γραφείου τύπου του αν. Υπουργού Υγείας.

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση ο διοικητής, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, ότι ο γιατρός που ξυλοκοπήθηκε από 10 άγνωστους στα επείγοντα του νοσοκομείου, γιατί δεν εξυπηρετούσε έγκαιρα ασθενή, «δεν υπέστη … σοβαρές βλάβες από την επίθεση», καθώς απλώς «τον χτύπησαν στη μύτη με το κράνος, χωρίς να τον σκοτώσουν ή να τα κάνουν γυαλιά – καρφιά»

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Διοικητή: «Καλώς τα τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα…» – Απάντηση Διοικητή Νίκαιας σε ΠΟΕΔΗΝ για ξυλοδαρμό γιατρού

Οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ υποστηρίζουν ότι ο διοικητής με τη δήλωσή του, αθώωσε προκαταβολικά τους δράστες:

«Πρακτικά αθωώνει τους δράστες της εγκληματικής επίθεσης ενάντια σε εφημερεύοντες ειδικευόμενους γιατρούς και μάλιστα με τρόπο που ενθαρρύνει παρόμοιες βιαιοπραγίες ενάντια σε γιατρούς, νοσηλευτές κλπ στο μέλλον.
Κατηγορεί την ΕΙΝΑΠ για «αντικοινωνική συμπεριφορά» ενώ τέτοιον χαρακτηρισμό αποφεύγει να χρησιμοποιήσει για τους δράστες της επίθεσης. Ψευδέστατα αναφέρει πως δήθεν οι αρμόδιοι είχαν από μόνοι τους ενεργοποιηθεί αμέσως μετά το συμβάν ενώ η αλήθεια είναι πως αυτό έγινε μόνο μετά από παρέμβαση και διαμαρτυρία των εκπροσώπων της ΕΙΝΑΠ».

Σύσσωμοι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία απαιτούν την παραίτηση του διοικητή, καθώς και την οικονομική αποζημίωση του συναδέλφου τους, αλλά και καλύτερα μέτρα ασφάλειας και φύλαξης σε όλα τα νοσοκομεία.

Δείτε την καταγγελία:  ΠΟΕΔΗΝ – ΕΙΝΑΠ: Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο Κρατικό Νίκαιας