ΠΟΕΔΗΝ – ΕΙΝΑΠ: Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο Κρατικό Νίκαιας

  • Γιάννα Σουλάκη
ξυλοδαρμός
Δέκα άτομα επιτέθηκαν σε ειδικευόμενο χειρουργό γιατρό στη χθεσινή εφημερία του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και τον έκαναν τόπι στο ξύλο, σύμφωνα με καταγγελία εργαζομένων και γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, μετά το σοβαρό επεισόδιο, κλήθηκε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ευθύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ, δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την προστασία του γιατρού.

ΠΟΕΔΗΝ: Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Στην χθεσινή εφημερίδα του Νοσοκομείου Νίκαιας, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ, προσήλθε ασθενής τραυματισμένος από μαχαίρι, ο οποίος δεν εξυπηρετήθηκε αμέσως, καθώς οι γιατροί εξυπηρετούσαν άλλα επείγοντα περιστατικά. Εκνευρισμένος ο τραυματίας ειδοποίησε περίπου 10 άτομα από τον κύκλο του, οι οποίοι προσήλθαν στο νοσοκομείο και «το έκαναν γυαλιά καρφιά»:

«Προσήλθαν περί τα 10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου και το έκαναν γυαλιά καρφιά. Έκαναν κυριολεκτικά μαύρο στο ξύλο ειδικευόμενο χειρουργό γιατρό. Τον χτυπούσαν με το κράνος, με μπουνιές, κλωτσιές κλπ. Σώθηκε επειδή έγκαιρα προσήλθε η αστυνομία. Του έσπασαν δόντια, τη μύτη και φέρει πολλαπλά τραύματα«, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

 «ΟΜΕΡΤΑ ο διοικητής»

Στη συνέχεια του επεισοδίου, κι ενώ -σύμφωνα με τα μέλη της Ομοσπονδίας εργαζομένων- κλήθηκε και προσήλθε στο νοσοκομείο της Νίκαιας ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος, ωστόσο, τήρησε σιγή ιχθύος για το περιστατικό:

«ΟΜΕΡΤΑ. Καμία ανακοίνωση από την Διοίκηση και το εκλεκτό του Αν.Υπουργού Υγείας. Το ίδιο είχε κάνει και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια. Που είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος!!!»

Ο ασθενής που προκάλεσε το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, νοσηλεύεται στην θωρακοχειρουργική κλινική και ο γιατρός «για ευνόητους λόγους μετά από την περιποίηση των τραυμάτων του» έφυγε από το Νοσοκομείο.

Ανακοίνωση και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της ΕΙΝΑΠ

Την επίθεση κατά του γιατρού καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ):

«Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά επίθεση που δέχονται εφημερεύοντες γιατροί σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, πρακτικά αβοήθητοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους.

Το τελευταίο αυτό συμβάν, την νύχτα 21 προς 22/05/19, έγινε στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας όπου οργανωμένη ομάδα ατόμων, ανενόχλητη, εισέβαλε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου και βιαιοπράγησε ενάντια σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό τον οποίο η συγκεκριμένη ομάδα είχε λίγη ώρα πριν στοχοποιήσει, και εναντίον όποιου άλλου βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο τη συγκεκριμένη στιγμή.

Χρειάστηκε να γίνει άμεσα παρέμβαση από μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ που εργάζονται στο νοσοκομείο για να κινητοποιηθούν οι διοικήσεις, τόσο του νοσοκομείου όσο και της 2ης ΥΠε, οι οποίες πριν τις δικές μας ενέργειες δεν είχαν καν ενημερωθεί όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των νοσοκομειακών γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού.

Η ΕΙΝΑΠ στηρίζει και καλύπτει κάθε αγωνιστική μορφή δράσης που μπορεί να αποφασίσουν οι συνάδελφοι του νοσοκομείου Νίκαιας για το συγκεκριμένο θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν