Κρούσμα κορονοϊού και στο “Αλεξάνδρα”! 70χρονος νοσηλεύτηκε χωρίς προφυλάξεις

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” μετά την αποκάλυψη πως ένας 70χρονος που πήγε χθες (10.03.2020) στα επείγοντα και ενώ αρχικά θεωρήθηκε πως είχε λοίμωξη του αναπνευστικού, τελικά ήταν θετικός στον κορονοϊό!

Ο συναγερμός στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” έχει σημάνει γιατί για πολλές ώρες, έως τις 22:00 το βράδυ που διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, ο 70χρονος όχι μόνο κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα στο νοσοκομείο αλλά αρχικά νοσηλεύτηκε σε δωμάτιο με άλλους τέσσερις ασθενείς!

Κορονοϊός: Ο “έξυπνος” ιός που συμπεριφέρεται σαν… βιολογικό όπλο!

Ο 70χρονος πήγε χθες το πρωί στις 08:00 στα επείγοντα του “Αλεξάνδρα” που εφημέρευε. Κατά τύχη, εκείνη την ώρα έφτασε στο νοσοκομείο ένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού και το νοσοκομείο… άδειασε. Γρήγορα αποδείχθηκε ότι ο ύποπτο κρούσμα δεν ήταν καν… κρούσματα.

Χωρίς μάσκα και χωρίς καμία άλλη προφύλαξη (πιθανώς δεν είχε συμπτώματα, άλλωστε οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως μπορεί η νόσος να μην έχει συμπτώματα), ο 70χρονος έκανε όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται και η διάγνωση ήταν πως έπασχε από λοίμωξη του αναπνευστικού. Στις 15:00 του έκαναν εισαγωγή και τον έβαλαν σε πεντάκλινο δωμάτιο στην παθολογική κλινική!

Ήταν ένας παθολόγος που κατάλαβε πως μπορεί ο 70χρονος να είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και αρχικά του άλλαξαν δωμάτιο και του πήραν δείγμα, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ. Στις 22:00 το βράδυ, βγήκε το αποτέλεσμα και ο 70χρονος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Αμέσως τον μετέφεραν από το “Αλεξάνδρα” στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται σε απομόνωση.