Κρητική και «ιατρική» υπόθεση το υπουργείο Υγείας: Α. Ξανθός υπουργός Π. Πολάκης αναπληρωτής

  • Iatropedia
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες βράδυ ανακοινώθηκε από την κ. Όλγα Γεροβασίλη η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών, όπως είχαμε μεταδώσει από το απόγευμα, με υφυπουργό του τον κ. Γιάννη Μπαλάφα, το υπουργείο Υγείας ανέλαβε ο κ. Ανδρέας Ξανθός με αναπληρωτή υπουργό Υγείας τον κ. Παύλο Πολάκη που είναι το νέο πρόσωπο στην Αριστοτέλους. Η νέα κυβέρνηση ορκίζεται σήμερα στις 10.30 π.μ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο Παύλος Πολάκης είναι βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ, χειρουργός – εντατικολόγος και διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου».

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ως ειδικευόμενος και εξειδικευμένος υπήρξε πολλές φορές εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.

Τον Μάιο του 1999, ήταν ο επικεφαλής της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία της Ένωσης Γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Σφακίων.

Ο Ανδρέας Ξανθός, τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν υπουργός, είναι βουλευτής Ρεθύμνης- ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατρός–μικροβιολόγος, εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου.

Διετέλεσε επίσης γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ.

Συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με τον συνδιασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γεώργιο Σταθάκη.