Κρίσιμη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας το μεσημέρι για τα Διαγνωστικά

  • Γιάννα Σουλάκη
Διαγνωστικά
Στη 1.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Ανδρέα Ξανθού και των εκπροσώπων των Διαγνωστικών Κέντρων, με σκοπό να βρεθεί λύση και να εκτονωθεί η απίστευτη κρίση που έχει ξεσπάσει στην Πρωτοβάθμια.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη, ο οποίος το πρωί απηύθυνε με επιστολή του ύστατη έκκληση στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να προσέλθει στη συνεδρίαση του Ιατρικού Συλλόγου το μεσημέρι για να εξευρεθεί λύση, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

Και πράγματι, ο Υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε και κάλεσε στη συνέχεια τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων, να παρευρεθούν σε μεταξύ τους συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας στη 1.30 το μεσημέρι.

‘Αγνωστο είναι μέχρι αυτή τη στιγμή, εάν ο Ανδρέας Ξανθός έχει να παρουσιάσει μια νέα πρόταση στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, ώστε να εκτονωθεί η κρίση και να πάψουν οι ασθενείς να ταλαιωρούνται.

Εντωμεταξύ, ο ΙΣΑ κάλεσε τις μονάδες ΠΦΥ να δέχονται δωρεάν τις ευπαθείς ομάδες των ασθενών όπως είναι οι καρκινοπαθείς καθώς και τα οξέα περιστατικά που κινδυνεύει η ζωή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε που μπορείτε να κάνετε ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικές εξετάσεις, μόνο με παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ

‘Ομηροι κυβέρνησης και Διαγνωστικών οι ασθενείς: “Θα πεθαίνουμε στις λίστες των νοσοκομείων”

Ανοίγουν τα διαγνωστικά – Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι τις εξετάσεις

ΙΣΑ για κινητοποιήσεις Διαγνωστικών: «Παλεύουμε και για τον ασθενή και για τον γιατρό»

Α. Ξανθός: «Παράνομη η αποζημίωση των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις των διαγνωστικών» – VIDEO