Κρίσιμη γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Στην δύσκολη και κομβική αυτή στιγμή για την περίθαλψη και συγκεκριμένα για την βιωσιμότητα του Δημόσιου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ Αττικής (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) πραγματοποιεί σήμερα την Γενική του Συνέλευση στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Τιτάνια. 

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

– Μισθοδοσία γιατρών οδοντιάτρων ΠΑΑ & επαναπροσληφθέντων

– νομοσχέδιο υγείας

– πορεία δικαστικών αποφάσεων

– αξιολόγηση Μονάδων (Μνημόνιο) – συρρίκνωση- κλείσιμο Μονάδων- Μετακινήσεις προσωπικού

– ενέργειες Συλλόγου – Προγραμματισμός δράσεις – κινητοποιήσεις

Όπως αναφέρουν επίσης ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου κ.κ. Παναγιώτης Ψυχάρης και Δ. Λιανός, πρέπει να επιλυθούν τα εξής:

– Οι γιατροί ΠΑΑ να κατοχυρώσουν την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και να εξομοιωθούν μισθολογικά με το μισθό ΕΣΥ.

– Τα κριτήρια αξιολόγησης να αλλάξουν. Για τη θέση Διευθυντή να ισχύει η 15ετία.

– Να ρυθμιστεί με πολιτική-νομοθετική λύση η αβεβαιότητα που ταλανίζει όλους τους συναδέλφους που απολύθηκαν, που εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα και που εργάζονται ως γιατροί ΠΑΑ.

Η αξιολόγηση των δομών (ΠΦΥ) του Δημοσίου (Μνημόνιο) θα γίνει τον Ιούνιο του 2015 και oι ευθύνες όλων μας είναι μεγάλες, τονίζει το προεδρείο του Συλλόγου, προσθέτοντας:

«Οι ευθύνες του Υπουργείου μεγαλύτερες. Δεν θα ανεχθούμε υποβάθμιση και απαξίωση των δομών από την Πολιτεία, που θα οδηγήσει σε κατάργηση μονάδων και παραχώρηση της ΠΦΥ σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Η Γενική Συνέλευση θα λάβει αποφάσεις που θα κοινοποιηθούν άμεσα στο Υπουργείο Υγείας. Η ενότητα πρέπει να διασφαλιστεί από όλους μας».