Κώστας Λουράντος: «Γιατί καλείτε σε διάλογο αφού θα πράξετε αυτό που εγκρίνουν οι Θεσμοί;»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Χειμαρρώδης ως συνήθως ήταν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου μιλώντας χθες σε εκδήλωση για ένα πρόγραμμα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω των φαρμακείων... Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε όσα συντελούνται στο ασφαλιστικό, στα ΜΥΣΥΦΑ και εν γένει στην στοχοποίηση του κλάδου.

«Ο φαρμακοποιός δεν είναι μαριονέτα να τον βάζεις όπου θέλεις για την εξυπηρέτηση δικών σου …δομών» (βλέπε καταστήματα λιανικής). Ο φαρμακοποιός λειτουργεί στο φαρμακείο όπως ο γιατρός στο ιατρείο του», ανέφερε ο Κώστας Λουράντος και ο νοών, νοείτω.

Στην συνέχεια  κ. Λουράντος επισήμανε ότι ζούμε σε μια τραγική κατάσταση κι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα επιβίωσης και σταθερότητας στην ειλικρίνεια. ¨Τιμωρούμε επειδή δεν μπορώ να φοροδιαφύγω. Η κυβέρνηση ευνοεί τους κλέφτες», τόνισε αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και τους διάφορους φόρους που πληρώνουν τα τελευταία χρόνια οι φαρμακοποιοί.

Και προχωρώντας δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) είναι φάρμακα με παρενέργειες και αντενδείξεις που έτυχε να μην αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Θα έπρεπε ως εκ τούτου να βρίσκονται όλα στα φαρμακεία και να πωλούνται πάντα με την επίβλεψη φαρμακοποιού.