Κορονοϊός: Τρεις ασθενείς σε ΜΕΘ χωρίς υποκείμενο νόσημα – Ο μεγαλύτερος 55 ετών

  • Γιάννα Σουλάκη
νοσοκομεία
Ραγδαία αύξηση εμφανίζουν σήμερα στη χώρα, τα περιστατικά κορονοϊού που εισάγονται σε ΜΕΘ ενώ δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχουν υποκείμενο νόσημα.  Δύο 50χρονοι άνδρες διασωληνώθηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Πάτρας και ένας ακόμα 55 ετών -ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση- στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Δύο άνδρες ηλικίας 50 ετών και ένας ακόμη στα 55, εισήχθησαν σήμερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας χωρίς να πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Οι δύο πρώτοι εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους εξαιτίας του κορονοϊού και διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο. Στην περίπτωση του τρίτου άνδρας, ηλικίας 55 ετών, οι γιατροί δίνουν μάχη να αποφύγουν τη διασωλήνωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Ο 55χρονος από τη Ζάκυνθο, μάλιστα, εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείου και σε σχολικά λεωφορεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στο νησί, καθώς δεν έχει αρχίσει ακόμη η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.