Κορωνοϊός: Εικοσιoκτώ θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στην κλινική «Ταξιάρχαι» – Δύο νεφροπαθείς νοσηλεύονται στο ΝΙΜΙΤΣ

  • Γιάννα Σουλάκη
κρούσματα
"Ντόμινο" θετικών κρουσμάτων αποκαλύφθηκε μετά από ιχνηλάτηση περιστατικών στην ιδιωτική Γενική Κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι, που πραγματοποιεί από εχθές ο ΕΟΔΥ. Δύο από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο αναφοράς ΝΙΜΙΤΣ

Ένας ασθενής θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε για πρώτη φορά χθες και αμέσως στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σήμανε συναγερμός. Η ιχνηλάτηση έδειξε ότι τόσο ασθενείς όσο και εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Πολλά κρούσματα κορονοϊού – πληροφορίες κάνουν λόγο για 28 – ιχνηλατήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, από τα 28 κρούσματα οι 13 είναι αιμοκαθαιρόμενοι, οι 11 είναι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλοι τέσσερις είναι ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας. Από τους τελευταίους, τρεις ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Αττικόν. Συνολικά ελήφθησαν 101 δείγματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο από τους νεφροπαθείς που έκαναν αιμοκάθαρση στην κλινική μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Έχουν ηλικία 86 και 90 ετών, ενώ ο ασθενής μηδέν νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Κορωνοϊός: Ο ασθενής 0 έκανε αιμοκάθαρση στην κλινική «Ταξιχάρχαι»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής επισκεπτόταν συχνά την κλινική καθώς υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Την τελευταία φορά, όμως, διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για τουλάχιστον δύο μέρες σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση του ασθενούς έβαλε σε υποψίες τους γιατρούς του, οι οποίοι ζήτησαν την μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου και μεταφέρθηκε. Η εξέταση του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος έδειξε ότι ο ασθενής ήταν θετικός στον ιό. Στη συνέχεια αναζητήθηκαν από τον ΕΟΔΥ, όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή και ελήφθησαν δείγματα από γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και διοικητικό προσωπικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αναμένεται να δώσει στην τακτική ενημέρωση σε λίγη ώρα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν