Κορωνοϊός: Περισσότερες από 15.000 κλήσεις σε ένα 24ωρο στο τετραψήφιο του ΕΟΔΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Φωτιά έχει αρπάξει το τελευταίο 24ωρο το τηλεφωνικό κέντρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στο τετραψήφιο νούμερο 1135. Πολίτες ζητούν πληροφορίες για τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα στη χώρα, αλλά και η υγειονική κρίση που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός στη γειτονική Ιταλία, έχουν αναστατώσει τους Έλληνες πολίτες. Το περασμένο 24ωρο ο ΕΟΔΥ δέχθηκε περισσότερες από 15.000 κλήσεις, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Ποιον ασθενή θεωρεί «κρούσμα» ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ποιες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το τετραψήφιο 1135

Το τετραψήφιο νούμερο 1135 είναι στη διάθεση του κοινού επί 24ωρου βάσεως. Στον αριθμό αυτό, ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ δίνει όλες τις πληροφορίες για τη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Γι’ αυτό το λόγο δεν απαγορεύθηκε η Θεία Κοινωνία στην Ελλάδα

Aνθρωποι που έχουν συμπτώματα και έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό ή έχουν την υποψία ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί μετά από επαφή με ασθενή της νόσου COVID-19, μπορούν να λάβουν χρήσιμες οδηγίες από τις πλέον υπεύθυνες πηγές ενημέρωσης.

Οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ είναι εξουσιοδοτημένοι να τους παραπέμψουν είτε στον γιατρό τους, είτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, εάν εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα.

Δείτε το σχετικό ενημερωτικό video του ΕΟΔΥ: