Κορωνοϊός: Πέμπτο θύμα του ιού στη χώρα – 35 τα νέα κρούσματα, 387 τα συνολικά

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Και πέμπτος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα από τον κορωνοϊό. Στα 387 τα συνολικά κρούσματα, ενώ 11 είναι οι διασωλημένοι ασθενείς από τους 70 που νοσηλεύονται συνολικά.

Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα, ένας ακόμη άνθρωπος χάθηκε από τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός. Οι άνθρωποι που νοσηλεύονται είναι 70, με τους 11 από αυτούς να είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ακόμα ότι είναι 60 τα κρούσματα, στα οποία δεν υπάρχει επιδημιολογική σύνδεση, δηλαδή δεν προκύπτει να είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα πολλά κρούσματα του ιού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ο κ. Τσιόδρας, ανέφερε:

«Η εμπροσθοφυλακή του συστήματος υγείας είναι οι επαγγελματίες υγείας. Ορισμένα περιστατικά διαλάθουν και γι΄αυτό δίνουμε σαφείς οδηγίες. Δεν είναι δυνατόν πάντα να μη γίνουν λάθη. Όσον αφορά στην καραντίνα των 7 ημερών και όχι 14 που τηρείται για τους υγειονομικούς, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτόν τον ιό. Οι 7 μέρες είναι αρκετές καθώς οι περισσότεροι εντός των 7 ημερών εκδηλώνουν την νόσο. Αν το επεκτείνουμε στις 14 μέρες το υγειονομικό σύστημα θα καταρρεύσει»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν