Κορωνοϊός: Πάει στη Θεσ/νίκη ο Κικίλιας – Συγκάλεσε σύσκεψη το απόγευμα στην Περιφέρεια

  • Iatropedia
Κικίλιας
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Η ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ο πρώτος ασθενής στην Ελλάδα είναι γεγονός. Είναι γυναίκα 38 ετών από τη Θεσσαλονίκη με ταξιδιωτικό ιστορικό στην Ιταλία και σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία της.
Η ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Υπουργείο Υγείας, από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και επιστημονικό υπεύθυνο για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ εμφάνισε συμπτώματα μετά την επιστροφή της από την Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα από το Μιλάνο.

Διαβάστε ακόμα:

«Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων γιατρών στη Θεσσαλονίκη. Γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους. Η νόσος παραμένει μια ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγεινής των χεριών», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κορονοϊού για λογαριασμό του ΕΟΔΥ.

«Τις επόμενες μέρες άνθρωποι που έρχονται από περιοχές της Βόρειας Ιταλίας θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων θα πρέπει να ειδοποιούν τον γιατρό τους, ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.