Κορωνοϊός: Ο πρώτος νεκρός στην Κύπρο – Στα  84 τα κρούσματα

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Ο ασθενής που κατέληξε ήταν 70 ετών, έπασχε από πολλαπλά προβλήματα υγείας και είχε χαμηλό προσδόκιμο επιβιώσεως. Ο κορωνοϊός επιβάρυνε την κατάστασή του.

Την πρώτη ζωή στην Κύπρο κόστισε ο κορονοϊός Covid-19. Όπως ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Υγείας, ο ασθενής είχε πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης. Κατέληξε το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2020.

Η Κύπρος έχει συνολικώς 84 κρούσματα του Covid-19. Μόνο χθες, ο κορωνοϊός ανιχνεύθηκε σε εννέα ανθρώπους. Οι 48 από τα κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων  ασθενών.

Διαβάστε ακόμα Κορωνοϊός Ευρώπη: Σε 72 ώρες 50.000 νέα κρούσματα, 2.600 θάνατοι

Κορωνοϊός: Ποιες ηλικίες «προτιμά» ο ιός στην Ελλάδα – Έκθεση του ΕΟΔΥ

Όπως αναφέρει ο κυπριακός Τύπος, ο ασθενής που κατέληξε ήταν ένας 70χρονος Βρετανός, ο οποίος είχε ιδιαιτέρως βεβαρημένη κατάσταση υγείας. Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Υγείας έπασχε από αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας και οξεία ηπατική ανεπάρκεια. Είχε επίσης οξεία νεφρική ανεπάρκεια, καθώς και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

Αρχικά νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου ελέγχθηκε για κορωνοϊό, διότι ήταν επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική. Η εξέτασή του βγήκε θετική, ενώ ο κορωνοϊός επιβάρυνε την κατάστασή του. Κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά και νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου τελικά κατέληξε.

Συνολικά στην Κύπρο έχουν πραγματοποιηθεί 3.200 έλεγχοι για κορωνοϊό.