Κορωνοϊός: Μεγάλη ποσότητα προστατευτικών υλικών για ΜΕΘ έφτασε στην Ελλάδα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, παραγγελία του ελληνικού Δημοσίου, αφίχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ειδικά ναυλωμένη πτήση.

Το υγειονομικό υλικό που παραλήφθηκε αποτελείται από 250.000 προστατευτικές μάσκες FPP2, 125.000 στολές προστασίας τύπου Tyvec, 200.000 ποδονάρια, 30.000 γυαλιά και 20.000 ασπίδες.

Παρών στην παραλαβή του υλικού ήταν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Πρόεδρο της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Μέσα σε αυτή την παγκόσμια μάχη και την έλλειψη υλικών, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άλλο ένα μεγάλο φορτίο προμηθειών μέσων ατομικής προστασίας, αυτή τη φορά για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία μας, για να μας κρατούν όλους υγιείς», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας και την ομάδα του για την προσπάθεια που κετέβαλλε και δήλωσε ότι αναμένουμε κι άλλες τέτοιες παραλαβές:

«Είναι και άλλες πτήσεις με υλικό που θα έρθουν, έτσι ώστε να είμαστε επαρκείς και έτοιμοι με ό,τι χρειάζεται. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί και ο Πρωθυπουργός πήρε τα σωστά μέτρα και έχουμε πάρα πολύ ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η ελληνική κοινωνία δείχνει συνοχή. Όλοι μαζί ενωμένοι, με αυτές τις προμήθειες, θα τα καταφέρουμε».

Κικίλιας: «Δύσκολος μήνας ο Απρίλιος»

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε με την ευκαιρία τους Έλληνες πολίτες για την προσπάθεια που κάνουν με την αυστηρή τήρηση των μέτρων, τα οποία όπως είπε, είναι «για το κοινό καλό».

«Η μεγάλη αλήθεια, είναι ότι οι Έλληνες έχουν συμβάλλει μέχρι σήμερα τα μέγιστα σε αυτή την πολύ καλή εικόνα την οποία δείχνουμε. Ο Απρίλιος είναι ένας δύσκολος μήνας. Πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προστατευθούμε όλοι. Θα ήθελα να παρακαλέσω να παραμείνουμε συνεπείς. Εάν παραμείνουμε συνεπείς, έχουμε το δικαίωμα να αισιοδοξούμε», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.