Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Ο κορωνοϊός έχει ανιχνευθεί σε περισσότερους από 244.500 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι 10.030 από αυτούς δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή.

Ακόμα ένα θλιβερό ορόσημο «έσπασε» η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Σύμφωνα με την καταγραφή του Παγκόσμιου Παρατηρητηρίου του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ο κορονοϊός Covid-19 έχει πια κοστίσει πάνω από 10.000 ζωές.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη έρχεται σχεδόν 3 μήνες αφότου ενημερώθηκε η ανθρωπότητα για μια «μυστηριώδη πνευμονία» που είχε εμφανιστεί στην πόλη Wuhan της Κίνας.  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημερώθηκε για την πνευμονία αυτή στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Μόλις στις 21 Ιανουαρίου 2020 έγινε γνωστό ότι ο νέος κορωνοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Έκτοτε, ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ασταμάτητα στον πλανήτη. Στην αρχή η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων και των κρουσμάτων εντοπιζόταν στην ηπειρωτική Κίνα. Από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά, όμως, η κατάσταση άρχισε να αντιστρέφεται.

Πλέον, η Ιταλία είναι η χώρα του κόσμου που έχει τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο. Επιπλέον, τα κρούσματα εκτός Κίνας είναι διπλάσια απ’ ό,τι στο εσωτερικό της.

Στην πραγματικότητα, το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή τα παγκόσμια κρούσματα είναι 244.517. Οι θάνατοι ανέρχονται σε 10.030.

κορωνοϊός

Η Κίνα προηγείται στα κρούσματα με 81.193. Ακολουθεί η Ιταλία με 41.035.Έπονται το Ιράν και η Ισπανία με περισσότερα από 18.000 κρούσματα η κάθε μία χώρα.

Οι θάνατοι στην Κίνα είναι 3.245. Όμως η Ιταλία θρηνεί την απώλεια 3.405 ανθρώπων. Στο Ιράν έχουν χαθεί 1.284 ζωές. Στην Ισπανία οι άνθρωποι που δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή έφτασαν τους 833.

Ο κορωνοϊός έχει φτάσει σε κάθε ήπειρο του πλανήτη, πλην της Ανταρκτικής. Η δε ταχύτητα της εξάπλωσής του, ειδικά σε ορισμένες χώρες της Δύσης και της Ασίας είναι πια ασύλληπτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπέρασαν πια τα 10.000. Ωστόσο, στις αρχές Μαρτίου ήταν λιγότερα από 100!

Μάλιστα τα αμερικανικά κρούσματα δεν καταγράφονται όλα, διότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αδιανόητη έλλειψη διαγνωστικών τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν