Κορωνοϊός – Κικίλιας: Παρέδωσε μεγάλη δωρεά – μάσκες από το ελβετικό κράτος στο «Αττικόν»

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Μεγάλη προσφορά, που αποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμα αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, έκανε το ελβετικό κράτος στο Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα μάσκες υψηλής προστασίας FFP3 για το υγειονομικό προσωπικό, οι οποίες παραδόθηκαν στο νοσοκομείο "Αττικόν" από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Η πανδημία μάς δίδαξε τη σημασία της αλληλεγγύης, αλλά και την επικινδυνότητα του διχασμού», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου παραδόθηκαν μάσκες FFP3, προσφορά της Ελβετικής Κράτους, έπειτα από πρωτοβουλία του ελβετού πρέσβη στην Αθήνα, Olaf Kjelsen.

Μετά την παράδοση των υλικών, ο Υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τον ελβετό πρέσβη για την προσφορά αλληλεγγύης της χώρας του προς τη δική μας και τόνισε τη σημασία της αλληλοβοήθειας μεταξύ των λαών :

«Η πανδημία μάς δίδαξε τη σημασία της αλληλεγγύης, αλλά και την επικινδυνότητα του διχασμού. Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, ο Ελβετός Πρέσβης με τις δικές του πρωτοβουλίες και μέσω του Κράτους του, έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε μάσκες FFP3 που χρειαζόμαστε στις ΜΕΘ μας. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, όπως και όλους αυτούς που απλώνουν το χέρι τους και βοηθούν τη χώρα. Κάτι που και εμείς κάνουμε από την πλευρά μας προς άλλες χώρες, όπου και όπως μπορούμε. Η καρδιά και η ψυχή της προσπάθειας που κάνουμε, έχει ως κορωνίδα τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, το παραϊατρικό προσωπικό. Τους ανθρώπους που έχουν δώσει μια τεράστια μάχη και πόσο μάλλον αυτούς που έχουν να κάνουν με τις ΜΕΘ, με τα ΤΕΠ, με τις κλινικές αυτές όπου νοσηλεύονται συνάνθρωποί μας με COVID. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Τον Υπουργό Υγείας συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός.

Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημητριάδης, τόνισε ότι τα δύο Υπουργεία προσπαθούν από κοινού για την εξασφάλιση των απαραίτητων υλικών για το υγειονομικό προσωπικό:

«Μαζί με τον Υπουργό Υγείας, τον κ. Κικίλια, δουλεύουμε έτσι ώστε να θωρακίσουμε το Σύστημα Υγείας. Η οικονομική διπλωματία έχει κάνει ό,τι μπορεί και φέρνουμε κάποια αποτελέσματα, διυπουργικά, μαζί και με το Μέγαρο Μαξίμου. Πολλά Κράτη, αν και έχουν περισσότερα θέματα από εμάς, λειτουργούν με αλληλεγγύη. Όπως κι εμείς προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με αλληλεγγύη και να βοηθήσουμε και άλλα Κράτη που έχουν ανάγκη, από τη στιγμή που έχουμε εξασφαλίσει κάποιες ποσότητες για εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.