Κορωνοϊός: Επιτήδιοι υποδύονται υπαλλήλους του ΕΟΔΥ και προσπαθούν να εισβάλλουν σε σπίτια

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΔΥ
Σε μια σημαντική αποκάλυψη περιστατικών απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με αφορμή τον κορωνοϊό, προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ. Υποδύονται υπαλλήλους του ΕΟΔΥ...

Επιτήδιοι δηλώνουν υπάλληλοι του ΕΟΔΥ και με αφορμή δήθεν ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό προσπαθούν να εισβάλλουν σε σπίτια ανύποπτων πολιτών. Την αποκάλυψη έκανε με ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία, ενώ το Υπουργείο Υγείας δηλώνει κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του ΕΟΔΥ, που επισκέπτονται σπίτις για τέτοιου είδους ενημερώσεις».

Δήλωσαν υπάλληλοι του ΕΟΔΥ

Η καταγγελία που έγινε στην ΕΛΑΣ, αναφέρει ότι  άτομα χτύπησαν κουδούνι γυναίκας και επικαλούμενα την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, δηλώσαν ότι είναι στελέχη του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Ζήτησαν από τη γυναίκα να τους ανοίξει ώστε να την ενημερώσουν για τα μέτρα προστασίας εναντίον του ιού και να της αφήσουν ενημερωτικά φυλλάδια. Ευτυχώς η ηλικιωμένη δεν άνοιξε την πόρτα και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης, ενώ ζητά από τους πολίτες σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή τους παρόμοιο περιστατικό να ενημερώσουν αμέσως την Αστυνομία (100).