Κορονοϊός: Ένα self test στα σχολεία από 1η Απριλίου και 100% πληρότητα στα γήπεδα – Πότε θα καταργηθούν όλα τα μέτρα

  • Γιάννα Σουλάκη
self test
Από δύο σε ένα τεστ την εβδομάδα, εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να μειωθεί η διεξαγωγή των αυτοδιαγνωστικών (self) τεστ στα σχολεία, ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης, οι επιστήμονες έδωσαν το πράσινο φως για την πληρότητα στο 100% στα γήπεδα, ενώ δεκτές έκανε τις εισηγήσεις τους το Υπουργείο Υγείας.

Σε ένα από δυο θα μειωθούν τα self test στα σχολεία όπως αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό και αποδέχθηκε η κυβέρνηση. Επίσης, αποφασίστηκε η πληρότητα στα γήπεδα να πάει στο 100% από το Σάββατο.

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ανακοινώνεται η μείωση του αριθμού των self test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και η αύξηση στο 100% της πληρότητας στα γήπεδα.

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα τη μείωση του αριθμού των τεστ που υποβάλλονται εβδομαδιαίως μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, καθώς και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 100%. Οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα self test την εβδομάδα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, στην Eπιτροπή συζητήθηκε και ο οδικός χάρτης για την άρση των υπόλοιπων μέτρων, ο οποίος θα ισχύσει από 1 Απριλίου και έως 31 Αυγούστου. Οι επιστήμονες θα αρχίσουν την αναλυτική συζήτηση από την επόμενη συνεδρίαση την άλλη εβδομάδα, για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά και της μάσκας.

Ωστόσο, όπως σημείωναν με έμφαση όλα αυτά θα αποφασιστούν υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις από την πανδημία. «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα», διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές.