Κορωνοϊός: Εληξε η καραντίνα για 45 γιατρούς και νοσηλευτές – Είναι όλοι καλά στην υγεία τους

  • Γιάννα Σουλάκη
γιατροί
Στα ευχάριστα νέα της ημέρας για τον κορωνοϊό, 45 γιατροί και νοσηλευτές επέστρεψαν στις εργασίες τους στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Πάτρας, χωρίς να έχει νοσήσει κανείς.

Ήταν πριν από 14 ημέρες, όταν σήμανε συναγερμός στα δύο νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Η είδηση ότι βρέθηκε θετικός στον ιό 67χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλεύθηκε προ της διάγνωσης του σε 2 Παθολογικές κλινικές χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, έφερε πανικό ανάμεσα στο προσωπικό.

Ο ΕΟΔΥ ζήτησε από 30 εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και 15 από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ τους υπέβαλλε σε εργαστηριακές εξετάσεις. Ο 67χρονος ασθενής, ο οποίος ήταν μέλος του γκρουπ των τουριστών από τους Αγίους Τόπους, δυστυχώς κατέληξε και καταγράφηκε ως ο πρώτος θάνατος από τη νόσο COVID-19 στη χώρα μας.

Να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι ο άνδρας δεν θεωρήθηκε «ύποπτο» κρούσμα από την αρχή, ο ίδιος ευαισθητοποιημένος στο πρόβλημα του κορωνοϊού, προσήλθε στο νοσοκομείο φορώντας μάσκα. Ίσως, λένε τώρα οι εργαζόμενοι, αυτή ήταν η σωστή ενέργεια, που προστάτευσε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού.

Κορωνοϊός: Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο γιατροί και νοσηλευτές

Ωστόσο, δεν απέφυγαν τη νόσο ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και ακόμα τρεις στο νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο. Είναι, όμως, όλοι καλά στην υγεία τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζει, πάντως, το γεγονός ότι γιατροί και νοσηλευτές είναι εξαιρετικά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο:

«Δυστυχώς καθε ημέρα χάνουμε στρατιώτες στο μάχη.  54 συνάδελφοι νοσούν και 300 βρίσκονται σε καραντίνα που θα λήξει χωρίς να περάσουν οι μέρες ασφαλείας. Σήμερα το πρωί ασθενής θετικός στο κωρονοϊό πήγε στο Ριο για επανεξέταση. Περίμενε απ’ έξω. Ζαλίστηκε, έπεσε και κτύπησε. Έτρεξαν τραυματιοφορείς και τον μετέφεραν χωρίς να προλαβαίνουν να πάρουν προφυλάξεις. Να, ο μεγάλος κίνδυνος για το προσωπικό. Τι να κάνουν να περιμένουν να ντυθούν και να αφήσουν έναν χτυπημένο στο κεφάλι άνθρωπο κάτω;», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Προστατεύστε μας, μείνετε στα σπίτια σας» ζητούν ΤΩΡΑ οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία όλης της χώρας.