Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: 12χρονος στην εντατική με COVID-19

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Εξαδάκτυλος
Ένα παιδί μόλις 12 ετών βρίσκεται στην εντατική εξαιτίας επιπλοκών από τον κορονοϊό, ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Open. Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι τότε στις εντατικές θα είχαμε μόλις 10 με 20 ανθρώπους.

Σχετικά με το τείχος ανοσίας ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως: «Δυστυχώς, κάθε φορά ο κορονοϊός μας βάζει ψηλότερα τον πήχη. Τώρα απαιτείται 80-85% ποσοστό εμβολιασμού. Μέσα σε μία εβδομάδα χάσαμε έξι ανθρώπους 18 έως 39 ετών».

«Η πραγματικότητα είναι πολύ σαφής έχουμε δύο πληθυσμούς ενηλίκων στη χώρα μας, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους. Άρα δεν θα αποτελούσε θέμα επικαιρότητας. Οι αριθμοί αργά αλλά σταθερά αυξάνονται», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως κάποιοι επιμένουν να ακούν δοξασίες και όχι τους επιστήμονες: «Για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την αναγκαιότητα μιας τρίτης δόσης υπάρχει συζήτηση στην παγκόσμια κοινότητα… είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι, 32 πέθαναν χθες (την Τρίτη 24 Αυγούστου), είναι ανεμβολίαστοι, έχουμε ένα κομμάτι πληθυσμού που πεισματικά λέει ότι θέλει να ακούει μόνον δοξασίες και όχι τους επιστήμονες. Αν δεν εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχουμε διαρκώς νέες μεταλλάξεις».

Τέλος, διαβεβαίωσε πως κανένα από τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται δεν είναι σε πειραματικό στάδιο.

Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας αργότερα και στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ανέφερε πως το 1/3 του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο και τόνισε πως όσοι είναι πάνω από 50 πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο: «Είναι κατ’ επείγουσα ανάγκη ο εμβολιασμός των άνω των 50 καθώς αυτοί πρόκειται να νοσήσουν βαριά κατά το 4ο κύμα».

Σχετικά με τις αντίθετες απόψεις της ιατρικής κοινότητας για τον εμβολιασμό ανέφερε: «Οποιαδήποτε τέτοιου είδους άρνηση για κάποιο γιατρό, σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις που έχει στον τομέα του και καλά θα κάνει για ένα χρονικό διάστημα να αναστείλει την εργασία του, να μελετήσει και να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να λειτουργεί επ΄ ωφελεία των ασθενών του».

Από το newsit.gr και το ΣΚΑΪ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 29 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος σοβαρής νόσου για τους ανεμβολίαστους

Κορονοϊός – Παγώνη: Δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα αν συνεχίσουμε έτσι

Κορονοϊός – Τζανάκης: Πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός