Κορονοϊός – Τζανάκης: Πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Τζανάκης
Στην ανάγκη να επεκταθούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (24/8) στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Αναφερόμενος στο θέμα όσων αρνούνται να εμβολιασθούν, είπε ότι είναι σαν κάποιος να ζητάει να περνάει τον κόκκινο σηματοδότη, υποσχόμενος να προσέχει.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε κατηγορηματικά ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού πρέπει να επεκταθεί σε διάφορους τομείς, αρχίζοντας από τον κρατικό μηχανισμό. Όσοι και όσους υπηρετούν στον στρατό και την αστυνομία θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, δήλωσε σχετικά.

Αλλά η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα πρέπει να περάσει και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, είπε ο Νίκος Τζανάκης, αναφέροντας καταστήματα και υπηρεσίας υγειονομικού ενδιαφέροντος και φέρνοντας σαν παράδειγμα τον τουριστικό τομέα.

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, είπε ότι θα πρέπει να γίνει σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και σε ευπαθείς ομάδες, καθώς αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα εξασθενημένου συστήματος κυτταρικής ανοσίας, της λεγόμενης αναμνηστικής ανοσίας.

Από το newsit.gr με πληροφορίες από ΑΝΤ1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν