Κορονοϊός: Διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει Χριστουγέννων την Πέμπτη 18/11

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
Στον τρόπο με τον οποίο θα γιορτάσουμε τα δεύτερα Χριστούγεννα με πανδημία, θα αναφερθεί στο αυριανό διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χωρίς νέα μέτρα, αλλά με αυξημένους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, υπό τη σκιά του πολύ μεταδοτικού κορονοϊού Δέλτα, που έχει φέρει για μία ακόμη φορά σε δύσκολη θέση την ανθρωπότητα.

Στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί σε αυτά τα νέα δεδομένα, επαναλαμβάνοντας, κατά τις πληροφορίες, πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα αλλά οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα συνεχίζουν να έχουν απαγορεύσεις.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην προσπάθεια για περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και στη ραγδαία αύξηση που παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Θα μιλήσει επίσης για τη σημασία του εμβολιασμού και να απευθύνει νέα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, όχι μόνο για πρώτη φορά. Θα ζητήσει και από όσους έχουν κάνει τις δυο δόσεις, να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν και την 3η, ώστε να θωρακιστούν ακόμη περισσότερο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται, επίσης, να ζητήσει από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενόψει των Χριστουγέννων και θα επαναλάβει ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί νέο, γενικό lockdown και πως οι πολίτες που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν δεν θα έχουν, όπως συμβαίνει και τώρα, τις ίδιες ελευθερίες που έχουν οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν