Κορονοϊός – χαλάρωση μέτρων: «Ναι» στους όρθιους στη διασκέδαση και «όχι» στα καρναβάλια – Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση

  • Γιάννα Σουλάκη
μέτρα
Σημαντικές αποφάσεις προέκυψαν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων, που συγκλήθηκαν για να αποφασίσουν την άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων. Έτσι, αποφασίστηκε να επιτραπεί η διασκέδαση με όρθιους θαμώνες, η χαλάρωση των περιορισμών στα γήπεδα, αλλά και η επαναφορά των σχολικών εκδρομών. Όχι στις μαζικές καρναβαλικές εκδηλώσεις και παρελάσεις στους δρόμους, στις οποίες δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα.

«Πράσινο φως» έδωσαν για την επαναφορά της διασκέδασης με όρθιους θαμώνες στα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα και την επαναφορά των σχολικών εκδρομών, οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που συνεδριάζουν σήμερα από τις 2.00 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε στους κλειστούς χώρους να δοθεί το δικαίωμα να παρίστανται όρθιοι θαμώνες αποκλειστικά εμβολιασμένοι, να αυξηθεί η χωρητικότητα στα γήπεδα στο 50% επίσης μόνο για εμβολιασμένους φιλάθλους, ενώ και οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές θα αρχίσουν να διεξάγονται από την 1η Μαρτίου.

Ωστόσο, οι ειδικοί είπαν ένα ηχηρό «όχι» στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και τις παρελάσεις στους δρόμους και τις πλατείες, στις οποίες δεν είναι εφικτή η τήρηση των μέτρων και υποχρεωτικά θα παρίστανται και ανεμβολίαστοι.