Κορωνοϊός: Ανοικτά τα οδοντιατρεία για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά

  • Ρούλα Τσουλέα
κορωνοϊός
Ανοικτά τα οδοντιατρεία στη χώρα μας μόνο για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, αλλά για όσο καιρό θα υπάρχει το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Ο κορονοϊός Covid-19 έχει πλήξει την φυσιολογική λειτουργία όλων των ιατρικών υπηρεσιών, καθώς εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά. Το ίδιο ισχύει και για τα οδοντιατρεία.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) τα οδοντιατρεία θα εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν τα περιστατικά αυτά, όσο υπάρχει το απαιτούμενο υγειονομικό υλικό για την ασφάλεια οδοντιάτρων και ασθενών. Γι’ αυτό τον λόγο ζητά από το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει για την επάρκεια των υγειονομικών υλικών. Ειδάλλως, τα οδοντιατρεία θα πρέπει να κλείσουν.

Διαβάστε ακόμα Κορωνοϊός: Πώς να μείνετε υγιείς στο σπίτι – Τι συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Κορωνοϊός: «Οι νέοι δεν είναι ανίκητοι» – Δραματική έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Κορωνοϊός: Ποιες ηλικίες «προτιμά» ο ιός στην Ελλάδα – Έκθεση του ΕΟΔΥ

Η ΕΟΟ επισημαίνει ότι το στόμα αποτελεί πύλη εισόδου μικροβίων στον ανθρώπινο οργανισμό. Με μία εξέταση οι οδοντίατροι μπορούν να καταλάβουν την κατάσταση της υγείας του ασθενούς, αφού το στόμα δείχνει πόσο εκείνος τη φροντίζει.

Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (20 Μαρτίου). Όπως τόνισε η ΕΟΟ, η Ημέρα εορτάζεται  κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, αφού ο κορωνοϊός Covid-19 εξαπλώνεται και την επισκιάζει.

Προληπτικές εξετάσεις μετά το τέλος της επιδημίας

Τα μέλη της ΕΟΟ εκφράζουν την ανησυχία τους για την εξάπλωση του ιού και στη χώρα μας. Εκδηλώνουν επίσης την αμέριστη συμπαράστασή τους στο σύνολο των λειτουργών της υγείας, που δίνουν καθημερινά τη μάχη τους.

Τέλος, ζητούν από την πολιτεία να μεριμνήσει ώστε, όταν αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός Covid-19, να αρχίσουν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις.

«Η σωστή και αποτελεσματική φροντίδα του στόματος χαρίζει όχι μόνο στοματική αλλά και σωματική υγεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΟ κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης. «Οι οδοντίατροι μπορούμε να συμβάλλουμε στη θωράκιση των πολιτών απέναντι σε ασθένειες. Πρέπει επίσης να συμμετέχουμε στον επιτελικό σχεδιασμό για τη  Δημόσια Υγεία, γιατί, όπως λέμε χαρακτηριστικά, η οδοντιατρική θεραπεία δεν αφορά μόνο το στόμα, αφορά το σώμα ολόκληρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν